HIPS-regelbehandling

En liste over brukerdefinerte og automatisk lagt til regler fra HIPS-systemet. Du finner flere opplysninger om opprettelse av regler og HIPS-operasjoner i kapittelet Innstillinger for HIPS-regel. Se også Generelle HIPS-prinsipper.

Kolonner

Regel – Brukerdefinert eller automatisk valgt regelnavn.

Aktivert – Deaktiver bryteren hvis du ønsker å beholde regelen i listen, men ikke ønsker å bruke den.

Handling – Regelen angir en handling – Tillat, Blokker eller Spør – som bør utføres hvis vilkårene stemmer.

Kilder – Regelen vil bare bli brukt hvis hendelsen blir utløst av et program/programmer.

Mål – Regelen vil bare bli brukt hvis operasjonen er knyttet til en spesifikk fil, program eller registeroppføring.

Loggfører alvorsgrad – Hvis du aktiverer dette alternativet, vil informasjon om denne regelen bli skrevet til HIPS-loggen.

Varsle – Et lite varslingsvindu vises i nedre høyre hjørne hvis en hendelse utløses.

Kontrollelementer

Legg til – Oppretter en ny regel.

Rediger – Lar deg redigere valgte oppføringer.

Slett – Fjerner valgte oppføringer.

Prioritet for HIPS-regler

Det er ingen alternativer for justering av prioritetsnivå for HIPS-regler ved bruk av opp-/ned-knappene.

Alle regler du oppretter har samme prioritet

Jo mer spesifikk regelen er, desto høyere prioritet har den (for eksempel har regel for et spesifikt program høyere prioritet enn regelen for alle programmer)

Internt inneholder HIPS regler av høyere prioritet, som ikke er tilgjengelige for deg (for eksempel kan du ikke overstyre definerte Selvforsvar-regler)

En regel du oppretter som kan få operativsystemet til å fryse, tas ikke i bruk (har lavest prioritet)