Beskyttelse for posttransport

IMAP(S)- og POP3(S)-protokollene er de mest utbredte protokollene som brukes til å motta e-postkommunikasjon i et e-postklientprogram. Internet Message Access Protocol (IMAP) er en annen internettprotokoll for e-posthenting. IMAP har noen fordeler over POP3, for eksempel kan flere klienter samtidig koble til den samme postboksen og vedlikeholde meldingstilstandsinformasjon, for eksempel om meldingen er lest, svart på eller fjernet. Beskyttelsesmodulen som gir denne kontrollen, startes automatisk ved oppstart av systemet og er deretter aktiv i minnet.

ESET Safe Server beskytter disse protokollene, uavhengig av hvilken protokoll som brukes uten at det er nødvendig å konfigurere e-postklienten på nytt. Som standard skannes all kommunikasjon over POP3- og IMAP-protokoller, uavhengig av standard POP3/IMAP-portnumre.
MAPI-protokollen er ikke skannet. Imidlertid kan kommunikasjonen med Microsoft Exchange-serveren skannes med integrasjonsmodulen i e-postklienter, slik som Microsoft Outlook.

note

ESET Safe Server støtter også skanning en av protokollen IMPAS (585, 993) og POP3S (995), som bruker en kryptert kanal til å overføre informasjon mellom server og klient. ESET Safe Server kontrollerer kommunikasjonen som bruker protokollene SSL (Secure Socket Layer) og TLS (Transport Layer Security).

Kryptert kommunikasjon vil skannes som standard. Hvis du vil vise skanneroppsettet, åpner du Avanserte oppsett > Beskyttelser > SSL/TLS.

Hvis du vil konfigurere beskyttelse for posttransport, åpner du Avanserte oppsett > Beskyttelser > Beskyttelse for e-postklient > Beskyttelse for posttransport.

Aktiver beskyttelse for posttransport – Når dette er aktivert, skannes posttransportkommunikasjonen av ESET Safe Server.

Du kan velge hvilke posttransportprotokoller som skal skannes ved å klikke på bryteren ved siden av følgende alternativer (som standard er skanning av alle protokoller aktivert):

Skann IMAP-posttransport

Skann IMAPS-posttransport

Skann POP3S-posttransport

Skann POP3S-posttransport

Som standard vil ESET Safe Server skanne IMAPS- og POP3S-kommunikasjon på standardportene. Hvis du vil legge til egendefinerte porter for IMAPS- og POP3S-protokoller, legger du dem til i tekstfeltet ved siden av Porter som brukes av IMAPS-protokoll eller Porter som brukes av POP3S-protokoll. Flere portnumre må skilles med komma.

Utelukkede programmer – Gjør det mulig å utelukke bestemte programmer fra å bli skannet av beskyttelse for posttransport. Nyttig når beskyttelse for nettilgang forårsaker kompatibilitetsproblemer.

Utelukkede IP-adresser – Gjør det mulig å utelukke bestemte eksterne adresser fra å bli skannet av beskyttelse for posttransport. Nyttig når beskyttelse for nettilgang forårsaker kompatibilitetsproblemer.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP