Ajoitetun tarkistuksen asetukset

Tässä ikkunassa voit määrittää tietokoneen ajoitetun tarkistuksen lisäasetukset.

Jos haluat suorittaa tarkistuksen ilman puhdistustoimintoa, valitse Lisäasetukset ja valitse Tarkista ilman puhdistusta. Tarkistushistoria tallennetaan tarkistuslokiin.

Kun Jätä poikkeukset huomiotta on valittu, aiemmin tarkistuksesta pois jätetyt tiedostotunnisteet tarkistetaan poikkeuksetta.

Avattavasta Toiminto tarkistuksen jälkeen -valikosta voit valita toimenpiteen, joka suoritetaan automaattisesti tarkistuksen päätyttyä.

Ei toimenpidettä – Kun tarkistus on valmis, toimenpiteitä ei suoriteta.

Sammuta – Tietokone sammuu, kun tarkistus on valmis.

Käynnistä tarvittaessa uudelleen – Tietokone käynnistyy uudelleen, jos se on tarpeen havaittujen uhkien puhdistamista varten.

Käynnistä uudelleen – Sulkee kaikki avoimet ohjelmat ja käynnistää tietokoneen uudelleen, kun tarkistus on valmis.

Pakota uudelleenkäynnistys tarvittaessa – Tietokone pakotetaan käynnistymään uudelleen, jos se on tarpeen havaittujen uhkien puhdistamista varten.

Pakota uudelleenkäynnistys – Pakottaa kaikkien avoimien ohjelmien sulkemisen odottamatta käyttäjän vuorovaikutusta ja käynnistää tietokoneen uudelleen tarkistuksen päättymisen jälkeen.

Lepotila – Tallentaa istuntosi ja asettaa tietokoneen virtaa säästävään tilaan, jotta voit jatkaa töitäsi nopeasti.

Horrostila – Ottaa kaikki ohjelmat, jotka käyttävät järjestelmämuistia ja siirtää ne erityiseen tiedostoon kovalevylläsi. Tietokoneesi sammuu, mutta palaa aikaisempaan tilaansa seuraavalla kerralla, kun käynnistät sen.

note

Käytettävissä olevat Lepotila- tai Horrostila-toiminnot riippuvat tietokoneen käyttöjärjestelmän ja kannettavan tietokoneen Virta- ja Lepotila-ominaisuuksista. Huomaathan, että lepotilassa oleva tietokone on silti toimiva tietokone. Sen perustoiminnot ovat silti käytössä ja se käyttää sähköä, kun tietokoneesi toimii akkuvirralla. Voit pidentää akun kestoa käyttämällä Horrostilaa esimerkiksi silloin, kun olet matkalla.

Valittu toiminto alkaa, kun kaikki käynnissä olevat tarkistukset on tehty loppuun. Kun valitset Sammuta tai Käynnistä uudelleen, vahvistusikkunassa näytetään 30 sekunnin laskuri (valitse Peruuta pyydetyn toimenpiteen poistamiseksi käytöstä).

Voit kieltä muilta kuin etuoikeuskäyttäjiltä mahdollisuuden estää tarkistuksenjälkeiset toimenpiteet valitsemalla Tarkistusta ei voi peruuttaa.

Valitse vaihtoehto Käyttäjä voi keskeyttää tarkistuksen (minuutin) ajaksi, jos haluat, että rajoitettu käyttäjä voi keskeyttää tietokoneen tarkistuksen tietyksi ajaksi.

Katso myös Tarkistuksen edistyminen.