Browserprivacy en -beveiliging

U kunt de functie Browserprivacy en -beveiliging inschakelen via een aangepaste extensie die beschikbaar is in ondersteunde browsers (alleen Google Chrome, Mozilla Firefox,Microsoft Edge en Brave).

De extensie installeren en inschakelen:

1.Controleer of u de nieuwste versie van ESET Smart Security Premium hebt en start uw computer na de update opnieuw op.

2.Open uw browser.

3.De extensie wordt in uw browser geïnstalleerd.

4.Schakel de extensie in. Vervolgens wordt de browser geopend en wordt de pagina met details van de extensie weergegeven.

Het hoofdmenu van de browserextensie Browserprivacy en -beveiliging omvat de volgende gedeelten:

Overzicht

Veilig zoeken

Klik op het pictogram van de schakelaar MODULE_INACTIVE naast Zoekresultaten scannen om de functie in te schakelen en te zien op welke resultaten veilig kan worden geklikt. Veilig zoeken evalueert de adressen van vermelde koppelingen, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat de betreffende website geen malware bevat.  Onze detectie-engine detecteert vervolgens eventuele malware op de website.

Browseropschoning

Verwijder uw browsegegevens of stel regelmatige opschoning in. Als er websites zijn waarop u cookies wilt accepteren en waarbij u ingelogd wilt blijven, zelfs na browseropschoning, kunt u deze toevoegen aan een lijst.

Eenmalige opschoning: selecteer het tijdsbereik in het vervolgkeuzemenu en geef het gegevenstype op dat u wilt verwijderen. U kunt kiezen uit de volgende opties: alle gegevens, privé en aangepaste selecties.

Regelmatig opschonen: klik op het pictogram van de schakelaar MODULE_INACTIVE naast Regelmatig opschonen om de functie in te schakelen. Selecteer het tijdsbereik in het vervolgkeuzemenu en geef het gegevenstype op dat u regelmatig wilt verwijderen. U kunt kiezen uit de volgende opties: alle gegevens, privé en aangepaste selecties.

De optie Aangepaste gegevens omvat de volgende categorieën:

Surfgeschiedenis

Downloadgeschiedenis

Cookies en websitegegevens

Afbeeldingen en bestanden in de cache

Wachtwoorden en aanmeldingsgegevens

Gegevens voor automatisch invullen van formulieren

Metadataopschoning

Met de functie Metadataopschoning worden privacygegevens beheerd die potentieel kunnen worden bekendgemaakt via gedeelde EXIF-metagegevens in mediabestanden, documenten en andere ondersteunde bestandsindelingen. Klik op het pictogram van de schakelaar MODULE_INACTIVE naast Metadata opschonen telkens wanneer u een afbeelding uploadt als u verwijdering van metadata wilt inschakelen.

important

Voor een correcte werking van Metadataopschoning moet u de browser opnieuw opstarten.

Klik op het pictogram van de schakelaar MODULE_INACTIVE naast Meldingen in de browser ontvangen als u wilt dat er meldingen worden weergegeven na metadataopschoning.

Website-instellingenbeheer

Open en beheer eenvoudig uw websitemachtigingen om te bepalen welke informatie kan worden gebruikt door websites.

Meldingen: besluit voor welke websites u de meldingen wilt toestaan/blokkeren of kies Vragen als u wilt dat de browserextensie u elke keer vraagt wat u wilt doen.

Geavanceerde instellingen

Browseropschoning

Geavanceerde cookie-instellingen

Lijst van websites waarop u cookies wilt accepteren en waarbij u ingelogd wilt blijven, zelfs na browseropschoning. Voer het URL-adres in het tekstveld in en klik op Toevoegen. U kunt het op elk moment uit de lijst verwijderen door te klikken op het minteken ICON_REMOVE_DOMAIN naast de betreffende website.

Onderaan de pagina staat een lijst met aanbevolen domeinen die momenteel in de browser zijn geopend. Als u de betreffende website niet kunt zien, klikt u op Lijst vernieuwen en klikt u op het pluspictogram ICON_ADD om deze toe te voegen aan de lijst met geaccepteerde cookies.

Website-instellingenbeheer

Open en beheer eenvoudig uw websitemachtigingen om te bepalen welke informatie kan worden gebruikt door websites.

Meldingen: besluit voor welke websites u de meldingen wilt toestaan/blokkeren of kies Vragen als u wilt dat de browserextensie u elke keer vraagt wat u wilt doen.

Uiterlijk

Pas het kleurenschema van de interface aan, al naar gelang uw voorkeuren. U kunt het gewenste kleurenschema kiezen door het selectievakje Licht of Donker in te schakelen.