ESET LiveGuard

ESET LiveGuard er en funktion, der tilføjer et lag af cloudbaseret beskyttelse, som er specielt designet til at afhjælpe trusler, der aldrig er set før.

Når den er aktiveret, sendes mistænkelige prøver, der endnu ikke er bekræftet som skadelige, eller som muligvis kan indeholde malware, automatisk til ESET-skyen. Indsendte prøver køres i en sandkasse og evalueres af vores avancerede programmer til registrering af malware. Skadelige prøver eller mistænkelige spam-e-mails sendes til ESET LiveGrid®. Vedhæftede filer i e-mails håndteres separat og kan sendes til ESET LiveGuard. Du kan definere omfanget af sendte filer og opbevaringsperioden for filerne i ESET-skyen. Dokumenter og PDF-filer med aktivt indhold (makroer, javascript) sendes ikke som standard.

ESET LiveGuard kan aktiveres eller deaktiveres i:

Hovedprogramvindue > Opsætning > Computerbeskyttelse

Avanceret opsætning > Registreringsprogram > Skybaseret beskyttelse

Hvis du vil have adgang til avancerede indstillinger for ESET LiveGuard, skal du åbne Avanceret opsætning > Registreringsprogram > Skybaseret beskyttelse > ESET LiveGuard.

Handling efter registrering – Angiver den handling, der skal udføres, hvis den analyserede prøve evalueres som en trussel.

Proaktiv beskyttelse – Tillader eller blokerer kørsel af filer, der analyseres af ESET LiveGuard. Hvis en fil er mistænkelig, blokerer proaktiv beskyttelse den mod at blive kørt, indtil analysen er fuldført. Proaktiv beskyttelse registrerer filer fra følgende kilder:

Filer, der er downloadet ved hjælp af en understøttet webbrowser

Downloadet fra en e-mailklient

Filer, der udtrækkes fra et ukrypteret eller krypteret arkiv ved hjælp af et af de understøttede arkivværktøjer

Kørte og åbnede filer, der er placeret på en flytbar enhed

Se de understøttede programmer i tabel nedenfor:

Webbrowsere

E-mailklienter

Arkivværktøjer

Flytbare enheder

Internet Explorer

Microsoft Outlook

WinRAR

USB-flashdrev

Microsoft Edge

Mozilla Thunderbird

WinZIP

USB-harddisk

Chrome

Microsoft Mail

Indbygget Microsoft Explorer-udpakningsværktøj

CD/DVD

Firefox

7zip

Diskette

Opera

Indbygget kortlæser

Brave Browser

note

Bemærk

Filer, der kopieres ved hjælp af Windows Stifinder fra en udeladt placering til en beskyttet placering, blokeres af proaktiv beskyttelse, da ESET Smart Security Premium genkender explorer.exe som et arkivværktøj.

note

Hvis Proaktiv beskyttelse er angivet til Bloker kørsel, indtil analyseresultatet er modtaget, og du vil fjerne blokeringen af den fil, der analyseres, skal du højreklikke på filen og klikke på Fjern blokeringen af filen, der er analyseret af ESET LiveGuard.

Maksimal ventetid for analyseresultat (min.) – Angiver det tidsrum, som de analyserede filer fjernes efter, uanset om analysen er afsluttet.

ESET LiveGuard giver dig besked om analysestatus ved hjælp af meddelelser. Se de tilgængelige meddelelser nedenfor:

Meddelelsens titel

Beskrivelse

ICON_INFO Filen blokeret på grund af analyse

Filen er blokeret af ESET LiveGuard. ESET LiveGuard analyserer filen for at sikre, at det er sikkert at bruge den. Du kan vente eller vælge en af følgende indstillinger:

Fjern blokering af filen – Fjerner blokeringen af filen, men analysen fortsætter. Du får en meddelelse om resultatet. Dette anbefales ikke, hvis du ikke er sikker på filens integritet.

Skift opsætning – Åbner vinduet til opsætning af computerbeskyttelse, hvor du kan deaktivere ESET LiveGuard og dens proaktive beskyttelse.

ICON_INFO Blokering af filen er fjernet

Filen er ikke længere blokeret. Analysen fortsætter, og du får en meddelelse om resultatet. Du kan åbne filen.

ICON_CAUTION Filen analyseres stadig

ESET LiveGuard skal bruge mere tid på at afslutte analysen. Du kan åbne filen, hvis det er nødvendigt.

ICON_WARNING Trussel er fjernet

ESET LiveGuard er færdig med analysen, og filen indeholdt en trussel. Filen er blevet renset.

MAIN_SETTING_ICON_ALLOW Det er sikkert at bruge filen

ESET LiveGuard er færdig med analysen, og det er sikkert at bruge filen.

Hvis ESET LiveGuard ikke fungerer korrekt, modtager du en meddelelse i programmets hovedvindue > Oversigt. Følg vejledningen i meddelelsen for at løse problemet. Hvis du ikke kan løse problemet, kan du kontakte teknisk support.