ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Glavni programski prozor

Glavni prozor programa ESET Smart Security Premium dijeli se u dva odjeljka. Primarni prozor s desne strane prikazuje informacije koje odgovaraju mogućnosti odabranoj na glavnom izborniku s lijeve strane.


note

Ilustrirane upute

Pogledajte naše ilustrirane upute dostupne na engleskom i na još nekoliko jezika za otvaranje glavnog programskog prozora ESET-ovih programa za Windows.

Opcije glavnog izbornika:

Pregled – Pruža informacije o statusu zaštite programa ESET Smart Security Premium.

Skeniranje računala – Konfigurirajte i pokrenite skeniranje računala ili stvorite prilagođeno skeniranje.

Nadogradnja – prikazuje informacije o modulu i nadogradnjama modula detekcije.

Alati – omogućuje pristup programima Password Manager, Secure Data, Mrežna provjera, Zaštita bankarstva i plaćanja, Anti-Theft i ostalim funkcije koji pomažu pojednostaviti administraciju programa i nude dodatne opcije za napredne korisnike.

Podešavanje – pruža opcije konfiguracije za funkcije zaštite programa ESET Smart Security Premium (Alati za zaštitu računala, internetsku zaštitu i mrežnu zaštitu te sigurnosni alati) i pristup Naprednom podešavanju.

Pomoć i podrška – prikazuje informacije o vašoj licenci, instaliranom ESET-ovom programu i vezama na pomoć na mreži, ESET-ovu bazu znanja i tehničku podršku.

ESET HOME računpovežite uređaj s ESET HOME računom ili pregledajte status veze s ESET HOME računom. Upotrijebite ESET HOME ako želite pregledati Postavke za Anti-Theft i aktivirane ESET-ove licence i uređaje te upravljati njima.


note

Za promjenu sheme boja grafičkog korisničkog sučelja programa ESET Smart Security Premium, pogledajte Elemente korisničkog sučelja.


U prozoru Pregled se prikazuju informacije o trenutačnoj zaštiti vašeg računala i navode se brze veze na funkcije sigurnosti programa ESET Smart Security Premium.

U prozoru Pregled se prikazuju obavijesti s detaljnim informacijama i preporučenim rješenjima za poboljšanje sigurnosti programa ESET Smart Security Premium, uključivanje dodatnih funkcija ili osiguranje maksimalne zaštite. Ako ima više obavijesti, kliknite X više obavijesti da biste proširili sve.

PAGE_HOME

MONITOR_GREENZelena ikona i zeleni status Zaštićeni ste označavaju da je osigurana maksimalna zaštita.
 

Što učiniti ako program ne radi ispravno?

Ako aktivirani modul za zaštitu ispravno radi, ikona statusa zaštite bit će zelena. Crveni uskličnik ili narančasta obavijest znače da nije osigurana maksimalna zaštita. Dodatne informacije o statusu zaštite svakog modula, kao i predložena rješenja za vraćanje potpune zaštite, prikazuju se kao obavijest u prozoru Pregled. Za promjenu statusa pojedinačnih modula kliknite Podešavanje i odaberite željeni modul.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_RED Crvena ikona i crveni status sigurnosnog upozorenja ukazuju na kritične probleme.
Nekoliko je mogućih razloga za prikaz tog statusa, na primjer:

Program nije aktiviran ili je Licenca istekla – To označava crvena ikona statusa zaštite. Program se ne može nadograditi nakon što licenca istekne. Preporučujemo da pratite upute u prozoru upozorenja i obnovite svoju licencu.

Modul detekcije je zastario – ova pogreška pojavit će se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja aktualizacije modula detekcije. Preporučujemo da provjerite aktualizacijske postavke. Najčešći je uzrok ove pogreške neispravan unos podataka za autentikaciju ili neispravna konfiguracija postavki povezivanja.

Deaktivirana je rezidentna zaštita – korisnik je deaktivirao rezidentnu zaštitu. Vaše računalo nije zaštićeno od prijetnji. Kliknite Aktiviraj rezidentnu zaštitu sistemskih datoteka da biste ponovno aktivirali tu funkciju.

Deaktivirane su antivirusna i antispyware zaštita – antivirusnu i antispyware zaštitu možete ponovno aktivirati tako da kliknete Aktiviraj antivirusnu i antispyware zaštitu.

ESET osobni firewall je deaktiviran – Taj problem naznačava i obavijest o sigurnosti uz stavku Mreža na radnoj površini. Mrežnu zaštitu možete ponovno aktivirati tako da kliknete Aktiviraj firewall.

MONITOR_ORANGE Narančasta ikona označava da je zaštita računala ograničena. Primjerice, možda postoji problem s nadogradnjom programa ili se bliži datum isteka licence.
Nekoliko je mogućih razloga za prikaz tog statusa, na primjer:

Upozorenje o Anti-Theft optimizaciji – Ovaj uređaj nije optimiziran za Anti-Theft. Primjerice, na vašem računalu možda nije stvoren fantomski račun (sigurnosna značajka koja se automatski uključuje ako označite da je uređaj izgubljen). Fantomski račun možete stvoriti pomoću značajke Optimizacija u Anti-Theft web sučelju.

Aktivan je Način rada za igranje – aktivacija Načina rada za igranje predstavlja mogući sigurnosni rizik. Aktiviranjem te značajke deaktiviraju se svi skočni prozori i prekidaju se svi planirani zadaci.

Vaša licenca će uskoro isteći – To je naznačeno ikonom statusa zaštite s uskličnikom pored sistemskog sata. Nakon isteka licence program se neće moći nadograditi i ikona statusa zaštite postat će crvena.

Ako problem ne možete riješiti s pomoću predloženih rješenja, kliknite stavku Pomoć i podrška da biste pristupili datotekama pomoći ili pretražili ESET-ovu bazu znanja. Ako vam je i nakon toga potrebna pomoć, možete poslati zahtjev za podršku. ESET-ova tehnička podrška brzo će odgovoriti na vaša pitanja i pomoći vam da pronađete rješenje.