Autentificare rețea – Configurare server

Procesul de autentificare poate fi executat de orice computer/server conectat la rețeaua în care urmează a fi autentificată. Serverul de autentificare ESET trebuie instalat pe un computer/server care să poată fi accesat oricând în vederea autentificării ori de câte ori un client încearcă să se conecteze la rețea. Fișierul de instalare pentru aplicația Server de autentificare ESET este disponibil pentru descărcare pe site-ul Web ESET.

După ce instalați aplicația Server de autentificare ESET, va apărea o fereastră de dialog (puteți accesa aplicația făcând clic pe Start > Programe > ESET > Server de autentificare ESET).

Pentru a configura serverul de autentificare, introduceți numele zonei de autentificare, portul de ascultare a serverului (portul implicit este 80) și locația de stocare a cheii publice și a cheii private. Apoi generați cheia publică și cheia privată acre vor fi utilizate în procesul de autentificare. Cheia privată va rămâne pe server, în timp ce cheia publică trebuie importată în partea de client în secțiunea Autentificare zonă atunci când se configurează o zonă la configurarea protecției firewall.

Pentru informații mai detaliate, citiți următorul articol din Baza de cunoștințe ESET.