Stabilire conexiune – detectare

Componenta Firewall detectează fiecare conexiune de rețea nou creată. Modul activ al protecției firewall determină acțiunile care se efectuează pentru regula nouă. Dacă este activat modul Automat sau Modul bazat pe politici, componenta Firewall va efectua acțiuni predefinite, fără interacțiune cu utilizatorul.

Modul Interactiv afișează o fereastră informativă care raportează detectarea unei conexiuni noi la rețea și informații detaliate despre conexiune. Puteți opta între permiterea conexiunii și refuzarea (blocarea) acesteia. Dacă permiteți în mod repetat aceeași conexiune în fereastra de dialog, vă recomandăm să creați o regulă nouă pentru conexiune. Pentru aceasta, selectați Se creează regula și se memorează permanent și salvați acțiunea ca regulă nouă pentru componenta Firewall. Dacă recunoaște ulterior aceeași conexiune, Protecția firewall va aplica regula existentă fără a necesita interacțiunea utilizatorului.

DIALOG_EPFW_NEW_CONNECTION_IN_TRUSTED

Fiți atent la crearea regulilor noi și permiteți numai conexiuni care știți că sunt sigure. Dacă se permit toate conexiunile, componenta Firewall nu își mai justifică scopul. Acești parametri sunt importanți pentru conexiuni:

Parte la distanță – se permit conexiuni numai la adrese de încredere și cunoscute.

Aplicație locală – nu se recomandă să permiteți conexiuni pentru aplicații și procese necunoscute.

Număr port – comunicația prin porturi obișnuite (de exemplu traficul Web - portul numărul 80) trebuie permisă în circumstanțe normale.

Pentru a se răspândi, infiltrările de computer folosesc adesea Internetul și conexiunile ascunse care le ajută să infecteze sisteme la distanță. Dacă regulile sunt configurate corect, un firewall devine un instrument util pentru protecția împotriva atacurilor multiple prin cod dăunător.