Levélszemétszűrő

Az elektronikus kommunikáció egyik legnagyobb problémáját a kéretlen levelek, más néven levélszemét áradata jelenti. A levélszemét a teljes levelezés mintegy 30 százalékát teszi ki. A levélszemétszűrés megoldást nyújt erre a problémára. A számos hatékony e-mailes biztonsági alapelvet kombináló Levélszemétszűrő modul egyedülálló szűrési képességekkel tartja tisztán postaládáját. A levélszemétszűrő konfigurálásához nyissa meg a További beállítások (F5) > Web és e-mail > E-mail-védelem > Levélszemétszűrő lapot.

CONFIG_SMON

A levélszemét észlelésének egyik fontos tényezője a kéretlen levelek felismerése előre definiált, megbízható címeket (engedélyezett), illetve tiltott címeket (tiltott) tartalmazó listák alapján.

A levélszemét észlelésének elsődleges módszere az e-mail-üzenetek tulajdonságainak ellenőrzése. A beérkezett üzeneteket a program különböző alapvető feltételek (üzenetdefiníciók, statisztikai heurisztika, felismerőalgoritmusok és egyéb egyedi módszerek) alapján ellenőrzi, és az eredményként kapott indexérték határozza meg, hogy az üzenet levélszemét-e.

Levelezőprogram levélszemétszűrésének engedélyezése – A jelölőnégyzet bejelölése esetén rendszerindításkor automatikusan aktiválódik a levélszemétszűrés.

Speciális levélszemétszűrés engedélyezése – A program további levélszemétszűrő-adatokat tölt le rendszeres időközönként, ezáltal növeli a levélszemétszűrő képességeit, és jobb eredményeket ér el.

Az ESET Smart Security Premium levélszemétszűrője lehetővé teszi, hogy különböző paramétereket állítson be az üzenetekhez.

Levelek feldolgozása

Szöveg hozzáfűzése a levélszemetek tárgyához – Az opció bekapcsolása esetén egyéni szöveges előtagot fűzhet a levélszemétként azonosított levelek tárgyához. Az alapértelmezett előtag a „[SPAM]”.

Levelek áthelyezése a levélszemétmappába – Ha engedélyezve van az opció, akkor a program a levélszemétként azonosított leveleket áthelyezi az alapértelmezett levélszemétmappába, a jó levélként átminősített leveleket pedig a beérkezett üzenetek mappájába. Ha a jobb gombbal egy e-mailre kattint, és a helyi menüben kijelöli az ESET Smart Security Premium elemet, választhat a rendelkezésre álló lehetőségek közül.

A következő mappa használata – Itt adhatja meg, hogy az észlelésüket követően melyik mappába kerüljenek a fertőzött e-mailek.

Levélszemét megjelölése olvasottként – Ezt választva automatikusan olvasottként jelölheti meg a levélszemetet. Így gyorsabban kiszűrheti a jó leveleket.

Átminősített levelek megjelölése olvasatlanként – Az eredetileg levélszemétként megjelölt, később jó levéllé átminősített levelek olvasatlanként jelennek meg.

Levélszemétpontszám naplózása – az ESET Smart Security Premium levélszemétszűrő motorja minden ellenőrzött üzenethez levélszemétpontszámot rendel. A program a levélszemétszűrő naplójában rögzíti az üzenetet (A program főablaka > Eszközök > További eszközök > Naplófájlok > Levélszemétszűrő).

Nincs – A levélszemétszűrőtől származó pontszám nem kerül bele a naplóba.

Átminősítve és levélszemétként megjelölve – Az opciót bejelölve rögzítheti a levélszemétként (SPAM) megjelölt üzenetek levélszemétpontszámát.

Összes – A program minden üzenetet – a levélszemétpontszámmal együtt – rögzít a naplóban.


note

Ha kijelöl egy levelet a levélszemétmappában, a Kiválasztott levelek átminősítése jó levéllé lehetőséget választva áthelyezheti azt a beérkezett üzenetek mappájába. Amikor kijelöl egy levélszemétnek tekintett levelet a beérkezett üzenetek mappájában, az Üzenetek átminősítése levélszemétté opciót választva a levelet áthelyezheti a levélszemétmappába. Több levelet is kijelölhet, és egyszerre elvégezheti rajtuk a műveletet.


note

Az ESET Smart Security Premium támogatja a levélszemétszűrést a Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail és a Windows Live Mail esetén.