ESET LiveGuard

Az ESET LiveGuard egy olyan funkció, amely felhőalapú védelmet biztosít, amelyet kifejezetten a még soha nem látott fenyegetések elhárítására dolgoztunk ki.

Ha engedélyezve van, a gyanús minták, amelyeket még nem erősítettek meg kártékony anyagként, és potenciálisan kártevőket hordozhatnak, automatikusan elküldésre kerülnek az ESET-felhőbe. A beküldött mintákat egy sandboxban futtatjuk, és a rosszindulatú alkalmazásokkal dolgozó fejlett keresőmotorjaink kiértékelik őket. A rosszindulatú mintákat, vagyis a gyanús levélszemetet megkapja az ESET LiveGrid®. Az e-mail-mellékletek kezelése külön történik, és őket is megkapja az ESET LiveGuard. Meghatározhatja a beküldeni kívánt fájlok körét és a fájlok megőrzési idejét az ESET-felhőben. Az aktív tartalommal (makrók, javascript) rendelkező dokumentumokat és PDF-fájlokat alapértelmezés szerint nem küldi el a szolgáltatás.

Az ESET LiveGuard engedélyezése vagy letiltása a következő helyeken lehetséges:

Fő programablak > Telepítés > Számítógépes védelem

További beállítások (F5) > Keresőmotor > Felhőalapú védelem

Az ESET LiveGuard speciális beállításaihoz nyissa meg a További beállítások (F5) > Keresőmotor > Felhőalapú védelem > ESET LiveGuard lapot.

Művelet az észlelést követően – Itt beállíthatja a végrehajtandó műveletet, ha a szolgáltatás kártevőnek értékeli az elemzett mintát.

Proaktív védelem – Az ESET LiveGuard által elemzett fájlok futtatásának engedélyezése vagy letiltása.


note

Ha a Proaktív védelemnél a Végrehajtás tiltása az elemzés eredményének megkapásáig van beállítva, és fel szeretné oldani az elemzett fájl letiltását, kattintson a jobb gombbal a fájlra, majd kattintson Az ESET LiveGuard által elemzett fájl letiltásának feloldása szövegre.

Maximális várakozási idő az elemzés eredményére (perc) – Itt beállíthatja azt az időtartamot, amely után az elemzett fájlok feloldhatók, függetlenül attól, hogy az elemzés befejeződött-e.

Az ESET LiveGuard értesítések útján tájékoztatja az elemzés állapotáról. Lásd a lehetséges értesítéseket alább:

Értesítés címe

Leírás

ICON_INFO A fájl letiltva elemzés miatt

A fájlt letiltja az ESET LiveGuard. Az ESET LiveGuard elemzi a fájlt, hogy biztosan használható-e. Várhat, vagy választhat az alábbi lehetőségek közül:

Fájl letiltásának feloldása – Feloldhatja a fájlt, de az elemzés folytatódik. Értesítést kap az eredményről. Ez nem ajánlott beállítás, ha nem biztos a fájl sértetlenségében.

Beállítás módosítása – Megnyílik a Számítógép-védelem beállítási ablaka, ahol letilthatja az ESET LiveGuard szolgáltatást és proaktív védelmét.

ICON_INFO A fájl letiltása feloldva

A fájl már nincs letiltva. Az elemzés folytatódik, és értesítést kap az eredményről. Megnyithatja a fájlt.

ICON_CAUTION Fájl még elemzés alatt

Az ESET LiveGuard még egy ideig végzi az elemzést. Szükség esetén megnyithatja a fájlt.

ICON_WARNING Kártevő eltávolítva

Az ESET LiveGuard befejezte az elemzést, és a fájl kártevőt tartalmazott. A fájl meg lett tisztítva.

MAIN_SETTING_ICON_ALLOW A fájl biztonságosan használható

Az ESET LiveGuard befejezte az elemzést, és a fájl biztonságosan használható.

Ha az ESET LiveGuard nem működik megfelelően, akkor megjelenik az alkalmazásállapot a fő programablak > Kezdőlapon. A probléma elhárításához kövesse az alkalmazásállapotban olvasható instrukciókat. Ha nem tudja elhárítani a problémát, lépjen kapcsolatba a műszaki terméktámogatással.