Otklanjanje poteškoća mrežne zaštite

Čarobnjak za otklanjanje poteškoća pomaže vam riješiti probleme s povezivanjem koje je uzrokovao ESET firewall. Na padajućem izborniku odaberite vremensko razdoblje tijekom kojeg je komunikacija bila blokirana. Popis nedavno blokiranih komunikacija daje vam uvid u vrstu aplikacije ili uređaja te u reputaciju i ukupan broj aplikacija i uređaja blokiranih tijekom tog razdoblja. Za dodatne informacije o blokiranoj komunikaciji kliknite stavku Detalji. U sljedećem koraku trebate deblokirati aplikaciju ili uređaj s kojim imate teškoće u povezivanju.

Kada kliknete Deblokiraj, komunkacija koja je bila blokirana sada će biti dopuštena. Ako i dalje imate poteškoće s aplikacijom, ili vaš uređaj ne radi prema očekivanjima, kliknite Aplikacija i dalje ne radi pa će sve komunikacije koje su prije bile blokirane sada biti dopuštene. Ako problem i dalje postoji, ponovno pokrenite računalo.

Kliknite Prikaži promjene da biste vidjeli pravila koja je stvorio čarobnjak. Uz to, pravila koja je stvorio čarobnjak možete vidjeti u odjeljku Napredno podešavanje > Mrežna zaštita > Firewall > Napredno > Pravila.

Kliknite Deblokiraj sljedeće da biste riješili komunikacijske poteškoće s drugim uređajem ili aplikacijom.