Megtisztítási szintek

A kívánt védelmi modulhoz kapcsolódó megtisztítási szintek beállításainak eléréséhez bontsa ki a ThreatSense-paramétereket (például Valós idejű fájlrendszervédelem), majd kattintson a Megtisztítás elemre.

A Valós idejű védelem és az egyéb védelmi modulok a következő kezelési (vagyis megtisztítási) szintekkel rendelkeznek.

Kezelés az ESET Smart Security Premium 13.1-es és újabb verziójában

Automatikus megtisztítás szintje

Leírás

Mindig kezelje a fertőzést

Az észlelt kártevő eltávolítása az objektumok tisztítása közben felhasználói beavatkozás nélkül. Egyes ritka esetekben (például rendszerfájlok esetén), ha az észlelt kártevő nem távolítható el, az objektum az eredeti helyén marad. A Mindig kezelje a fertőzést az alapbeállítás.

Fertőzés kezelése, ha ez biztonságos. Egyéb esetben megtartás

Az észlelt kártevő eltávolítása az objektumok tisztítása közben felhasználói beavatkozás nélkül. Egyes esetekben (például tiszta és fertőzött fájlokat egyaránt tartalmazó rendszerfájlok vagy archívumok esetén), ha az észlelt kártevő nem távolítható el, az objektum az eredeti helyén marad.

Fertőzés kezelése, ha ez biztonságos. Egyéb esetben rákérdezés

Az észlelt kártevő eltávolítása az objektumok tisztítása közben. Egyes esetekben, ha nem hajtható végre művelet, a végfelhasználó interaktív figyelmeztetést kap, és ki kell választania egy műveletet (például törlés vagy figyelmen kívül hagyás). Legtöbb esetben ez a beállítás ajánlott.

Mindig kérdezze meg a végfelhasználót

A végfelhasználónak megjelenik egy interaktív ablak az objektumok tisztítása során, és ki kell választania egy műveletet (például törlés vagy figyelmen kívül hagyás). Ez a szint a tapasztalt felhasználóknak ajánlott, akik tisztában vannak azzal, hogy mi a teendő a fertőzések esetén.

Megtisztítási szintek az ESET Smart Security Premium 13.0-es és korábbi verziójában

Automatikus megtisztítás szintje

Leírás

Nincs megtisztítás

A program nem tisztítja meg automatikusan az észlelt elemeket, hanem megjelenít egy figyelmeztető ablakot, és a felhasználó választhat a műveletek közül. Ez a szint a tapasztalt felhasználóknak ajánlott, akik tisztában vannak azzal, hogy mi a teendő a fertőzések esetén.

Szokásos módon megtisztít

A program megkísérli az észlelt elemek automatikus megtisztítását vagy törlését egy előre megadott művelet alapján (a fertőzés típusától függően). Az észlelt elemek észlelését és törlését a program a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő értesítéssel jelzi. Ha a megfelelő művelet automatikus kiválasztására nincs lehetőség, felkínál néhány utóműveletet. Ugyanez történik akkor is, ha az előre beállított műveletet nem lehet elvégezni.

Automatikusan megtisztít

A program megtisztítja vagy törli az összes észlelt elemet. A rendszerfájlok ez alól kivételt képeznek. Ha nem lehetséges a megtisztítás, a program egy figyelmeztető ablakban ajánl fel egy műveletet.

 

Az említett megtisztítási szint az ESET Smart Security Premium régebbi verzióira alkalmazható:

Tisztítási szint most (13.1 és újabb)

Tisztítási szint a frissítés előtt

Mindig kezelje a fertőzést

Automatikusan megtisztít

Fertőzés kezelése, ha ez biztonságos. Egyéb esetben megtartás

Szokásos módon megtisztít

Fertőzés kezelése, ha ez biztonságos. Egyéb esetben rákérdezés*

Szokásos módon megtisztít

Mindig kérdezze meg a végfelhasználót

Nincs megtisztítás

*Az alapértelmezett érték a 13.1-es és újabb verzióra való frissítés során, amikor a Szokásos módon megtisztít beállítás van megadva az ESET Smart Security Premium termékben.