Az ellenőrzés folyamata

Az ellenőrzés folyamatát jelző ablakban látható az ellenőrzés jelenlegi állapota, valamint a kártékony kódokat tartalmazó fájlok száma.

note

Megjegyzés

A program rendes működése mellett előfordulhat, hogy bizonyos – például jelszóval védett vagy kizárólag a rendszer által használt – fájlok (jellemzően a pagefile.sys és egyes naplófájlok) ellenőrzése nem lehetséges. További információk a tudásbáziscikkünkben találhatók.

Az ellenőrzés folyamata – A folyamatjelző sáv a már ellenőrzött és az ellenőrzésre váró objektumok egymáshoz viszonyított állapotát jelzi. A program az ellenőrzési folyamat állapotát az ellenőrzésben szereplő objektumok teljes számából számítja ki.

Célterület – Az aktuálisan ellenőrzött objektum neve és helye.

Talált kártevők – Az ellenőrzött fájlok és az ellenőrzés során talált és megtisztított kártevők számát jeleníti meg.

Felfüggesztés – Felfüggeszti az ellenőrzést.

Folytatás – Ez a gomb akkor látható, ha felfüggesztette az ellenőrzést. Az ellenőrzés folytatásához kattintson a Folytatás gombra.

Leállítás – Megszakítja az ellenőrzést.

Napló görgetése – A jelölőnégyzet bejelölése esetén a víruskeresési napló az új bejegyzések hozzáadásával automatikusan legördül, láthatóvá téve a legfrissebb bejegyzéseket.

note

Megjegyzés

A nagyítóra vagy a nyílra kattintva részleteket jeleníthet meg az aktuálisan futó ellenőrzésről. Optimalizált ellenőrzés vagy az Egyéni ellenőrzés lehetőségre kattintva párhuzamosan másik ellenőrzést is futtathat.

SCANNER_MAIN

Az ellenőrzést követő művelet – Ütemezett leállítást, újraindítást vagy alvó állapotot vált ki a számítógép ellenőrzésének befejezésekor. Az ellenőrzés befejezését követően a leállítás megerősítését kérő párbeszédablak jelenik meg, amely 30 másodperc elteltével automatikusan bezárul.