Egyéni ellenőrzés indítása

Egyéni ellenőrzés használatával a teljes lemez helyett annak adott részeit ellenőrizheti. Ehhez a További ellenőrzések lapon kattintson az Egyéni ellenőrzés hivatkozásra, és válasszon egy lehetőséget az Ellenőrizendő célterületek legördülő listában, vagy a mappastruktúrában (fastruktúrában) jelöljön ki adott célterületeket.

Az Ellenőrizendő célterületek legördülő listában előre definiált célterületeket választhat ki.

Profilbeállítások alapján – A kijelölt ellenőrzési profilban meghatározott célterületeket ellenőrzi.

Cserélhető adathordozó – A hajlékonylemezeket, USB-tárolóeszközöket, CD és DVD lemezeket ellenőrzi.

Helyi meghajtók – Kijelöli az összes helyi meghajtót.

Hálózati meghajtók – Kijelöli az összes csatlakoztatott hálózati meghajtót.

Nincs kiválasztás – Nem ellenőriz egyetlen célterületet sem.

WMI-adatbázis – A teljes WMI-adatbázis, az összes névtér, az összes osztálypéldány és az összes tulajdonság ellenőrzése. Fertőzött fájlokra utaló nyomok, illetve adatként beágyazott kártevők keresése.

Rendszerleíró adatbázis – A teljes rendszerleíró adatbázis, az összes kulcs és az összes alkulcs ellenőrzése. Fertőzött fájlokra utaló nyomok, illetve adatként beágyazott kártevők keresése.

Ha gyorsan egy kiválasztott ellenőrizendő célterületre szeretne lépni, vagy hozzá szeretne adni egy célmappát vagy egy vagy több célfájlt, adja be a célkönyvtárt a mappalista alatti üres mezőben. Ez csak akkor lehetséges, ha nem jelölt ki célterületet a fastruktúrás listából, és az Ellenőrizendő célterületek legördülő listában a Nincs kiválasztás elem van kiválasztva.

SCAN_CUSTOM

Az ellenőrzés megtisztítási paramétereinek konfigurálását a következő helyen végezheti el: További beállítások > Keresőmotor > Kézi indítású számítógép-ellenőrzés > ThreatSense-paraméterek > Megtisztítás. Ha megtisztítás nélkül szeretne ellenőrzést futtatni, válassza a Csak ellenőrzés megtisztítás nélkül lehetőséget. Az ellenőrzési előzményeket a program az ellenőrzési naplóba menti.

Ha aktív a Kivételek mellőzése beállítás, akkor az olyan kiterjesztésű fájlok, amelyek korábban ki lettek hagyva az ellenőrzésből, most kivétel nélkül ellenőrizve lesznek.

Az Ellenőrzési profil legördülő listában kiválaszthatja a célterületek ellenőrzéséhez használandó profilt. Az alapértelmezett profil az Optimalizált ellenőrzés. Két további előre megadott ellenőrzési profil áll még rendelkezésére: Mindenre kiterjedő ellenőrzés és Helyi menüből indított ellenőrzés. Ezek az ellenőrzési profilok különböző ThreatSense-paramétereket használnak. A rendelkezésre álló beállítások a További beállítások > Keresőmotor > Kártevő-ellenőrzések > Kézi indítású ellenőrzés > ThreatSense-paraméterek lapon találhatók.

Kattintson az Ellenőrzés gombra az ellenőrzés végrehajtásához a beállított egyéni paraméterek alapján.

Az Ellenőrzés rendszergazdaként gombbal a Rendszergazda fiókból hajthat végre ellenőrzést. Válassza ezt a lehetőséget, amennyiben az aktuális felhasználónak nincs elegendő jogosultsága az ellenőrizni kívánt fájlok eléréséhez. Ez a gomb nem érhető el akkor, ha az aktuális felhasználó nem hívhatja meg rendszergazdaként az UAC-műveleteket.

note

Megjegyzés

A számítógép-ellenőrzési naplót az ellenőrzés befejeződésekor a Napló megjelenítése hivatkozásra kattintva tekintheti meg.

note

Heti számítógép-ellenőrzés ütemezése

Ha rendszeres feladatot szeretne ütemezni, olvassa el a következő fejezetet: Heti számítógép-ellenőrzés ütemezése.