Tiltólista/Engedélyezőlista/Kizárási lista

Az ESET Smart Security Premium a kéretlen e-mailek elleni védelem biztosítására speciális listák segítségével lehetővé teszi az e-mail címek minősítését. Az engedélyezőlista a biztonságosnak tartott e-mail címeket tartalmazza. Az engedélyezőlistán szereplő felhasználók üzenetei mindig elérhetők a beérkező levelek mappájában. A tiltólistán szereplő e-mail címek levélszemétküldőnek minősülnek, és a program megfelelő jelzéssel látja el az itt szereplő feladóktól érkező üzeneteket. A kizárási lista olyan e-mail címeket tartalmaz, amelyek esetén a program mindig ellenőrzi, hogy az e-mail levélszemét-e, emellett azonban jó levélnek álcázott kéretlen e-mail üzenetekből származó címeket is tartalmazhat.

Az ESET Smart Security Premium fő ablakából szerkeszthető az összes lista, ha a Beállítások > Web és e-mail > E-mail védelem > Levélszemétszűrő névjegyalbumok > Felhasználó engedélyezőlistája/tiltólistája/kizárási listája elérési úton hozzáférhető Hozzáadás, Szerkesztés vagy Törlés gombra kattint az egyes listák párbeszédpaneljén.

PANEL_SMON_EDIT_WLBL

Az ESET Smart Security Premium alapértelmezés szerint a támogatott levelezőprogramok névjegyalbumában szereplő összes címet hozzáadja az engedélyezőlistához. A tiltólista alapértelmezés szerint üres. A kizárási lista alapértelmezés szerint csak a felhasználó saját e-mail címeit tartalmazza.