Internetes védelem

A web és e-mail konfigurációja a Beállítások lapon, az Internetes védelem elemre kattintva nyitható meg. Innen a részletesebb programbeállításokat is elérheti.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Az internetkapcsolatra való képesség a személyi számítógépek szabványos funkciója. Sajnos az internet mára a kártevő kódok terjesztésének elsődleges közegévé vált. Emiatt nagyon fontos a webhozzáférés-védelem beállításainak körültekintő konfigurálása.

Kattintson a GEAR elemre a web/e-mail/adathalászat elleni/levélszemétszűrő védelem beállításainak megnyitásához a További beállítások ablakban.

E-mail védelem – A POP3(S) és az IMAP(S) protokollon keresztül érkező e-mail kommunikáció szabályozását biztosítja. A levelezőprogramba beépülő modul segítségével az ESET Smart Security Premium a levelezőprogramtól érkező minden kommunikáció ellenőrzésére képes.

A Levélszemétszűrő kiszűri a kéretlen e-maileket.

Amikor a fogaskerék ikonra GEAR kattint a Levélszemétszűrő felirat mellett, az alábbi beállítások jelennek meg:

Konfigurálás – Megnyitja a levélszemétszűrő speciális beállításait.

Felhasználó engedélyezőlistája/tiltólistája/kizárási listája – Megnyit egy párbeszédpanelt, ahol felveheti, szerkesztheti, illetve törölheti a biztonságosnak vagy nem biztonságosnak tartott e-mail-címeket. Az itt definiált szabályok alapján az ezekről a címekről érkező üzeneteket a program nem fogja ellenőrizni, illetve levélszemétként kezelni. A Felhasználó kizárási listája elemre kattintva felveheti, szerkesztheti, illetve törölheti az esetleg hamisított és kéretlen levelek küldésére használt e-mail címeket. A kizárási listán szereplő címekről érkező e-maileket a program mindig ellenőrzi.

Adathalászat elleni védelem – Lehetővé teszi, hogy letiltson olyan weboldalakat, amelyek adathalászati tartalmat terjesztenek. Erősen javasoljuk, hogy hagyja bekapcsolva az adathalászat elleni védelmet.

A web/e-mail/adathalászat elleni védelem/levélszemétszűrő védelmi moduljának átmeneti kikapcsolásához kattintson az MODULE_ENABLED elemre.