Biztonsági jelentés

Ez a funkció a következő kategóriák esetén ad áttekintést a statisztikai adatokról:

Letiltott weboldalak – A letiltott weboldalak számát jeleníti meg (kéretlen alkalmazás letiltott URL-címe, adathalászat, feltört router, IP vagy tanúsítvány).

Észlelt fertőzött e-mail-objektumok – Az észlelt fertőzött e-mail-objektumok számát jeleníti meg.

Letiltott szülői felügyelet alatt álló weboldalak – A szülői felügyeletben letiltott weboldalak számát jeleníti meg.

Észlelt kéretlen alkalmazások – A kéretlen alkalmazások számát jeleníti meg.

Észlelt levélszemét – Az észlelt levélszemét számát jeleníti meg.

Webkamerához való hozzáférés letiltva – Azt jeleníti meg, hogy hányszor volt szükség a webkamerához való hozzáférés letiltására.

Védett kapcsolatok az internetes banki szolgáltatásokhoz – Azt jeleníti meg, hogy hányszor tiltotta meg a webhelyekhez való hozzáférést a Netbank- és tranzakcióvédelem funkció.

Ellenőrzött dokumentumok – Az ellenőrzött dokumentumok számát jeleníti meg.

Ellenőrzött alkalmazások – Az ellenőrzött végrehajtható objektumok számát jeleníti meg.

Egyéb ellenőrzött objektumok – Az egyéb típusú ellenőrzött végrehajtható objektumok számát jeleníti meg.

Ellenőrzött weboldalobjektumok – Az ellenőrzött weboldalobjektumok számát jeleníti meg.

Ellenőrzött e-mail-objektumok – Az ellenőrzött e-mail-objektumok számának megjelenítése.

 

A kategóriák a legnagyobb számtól a legkisebbik rendeződnek. A nulla értékű kategóriák nem láthatók. A Több mutatása elemre kattintva megjeleníthetők a rejtett kategóriák.

A kategóriák alatt látható a vírusokkal kapcsolatos aktuális helyzet világtérképpel kiegészítve. Különböző színek jelzik a vírusok mennyiségét az egyes országokban (minél sötétebb a szín, annál több található). Szürke színűek azok az országok, amelyek esetén nem áll rendelkezésre adat. Vigye az egeret az országok fölé az adatok megjelenítéséhez. Ha kiválaszthat egy kontinenst, automatikusan megjelenik nagyobb méretben.

A Biztonsági jelentés utolsó része a következő funkciók aktiválására ad lehetőséget:

Password Manager

Adattitkosítás

Szülői felügyelet

Lopásvédelem

A kiválasztása után a funkció aktiváltként fog megjelenni a Biztonsági jelentésben.

A jobb felső sarokban található fogaskerékre GEAR kattintva engedélyezheti/letilthatja a biztonsági jelentésekről szóló értesítéseket, vagy válassza ki, hogy az adatok az elmúlt 30 napból vagy a termék aktiválása óta jelenjenek meg. Ha az ESET Smart Security Premium telepítése kevesebb, mint 30 napja történt meg, akkor csak a telepítés óta eltelt napok száma választható ki. Alapértelmezés szerint a 30 napos időszak van kiválasztva.

PAGE_SECURITY_REPORT

Az Adatok visszaállítása lehetőség kiválasztásakor törlődnek a statisztikai adatok és a Biztonsági jelentésben található adatok. A műveletet meg kell erősíteni, kivéve akkor, ha inaktiválja a Rákérdezés a statisztika alaphelyzetbe állítása előtt funkciót a További beállítások > Felhasználói felület > Riasztások és értesítési ablakok > Megerősítési üzenetek lapon.