Beállítások importálása és exportálása

Az ESET Smart Security Premium.xml testre szabott .xml konfigurációs fájlját a Beállítások menüből importálhatja, illetve exportálhatja.

Mindkét művelet hasznos abban az esetben, ha az ESET Smart Security Premium aktuális konfigurációjáról későbbi felhasználás céljából biztonsági másolatot szeretne készíteni. Az exportálási funkció emellett arra is alkalmas, hogy az .xml fájl importálásával a felhasználók egyszerűen átvihessék és más számítógépeken is beállíthassák a megfelelő konfigurációt.

A konfigurációk importálása igen egyszerű: A program főablakában válassza a Beállítások > Beállítások importálása és exportálása lehetőséget, és jelölje be a Beállítások importálása jelölőnégyzetet. Írja be a konfigurációs fájl nevét, vagy a ... gombra kattintva keresse meg az importálandó fájlt.

A konfiguráció exportálásának lépései nagyon hasonlóak: A fő programablakban válassza a Beállítások > Beállítások importálása és exportálása lehetőséget. Jelölje be a Beállítások exportálása választógombot, és adja meg a konfigurációs fájl nevét (például export.xml). A tallózási funkcióval kijelölheti a fájl tárolására szánt mappát.

IMPORTEXPORT_CONFIG

note

Megjegyzés

Ha nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal az exportált fájl adott könyvtárba írásához, a beállítások exportálásakor hiba léphet fel.