Észlelési kivételek

Az Észlelési kivételek csoportban objektumokat zárhat ki a tisztításból az észlelt elem neve, az objektum elérési útvonala vagy kivonata segítségével.

example

Az észlelési kivételek működése

Az észlelési kivételek nem úgy zárnak ki fájlokat és mappákat az ellenőrzésből, mint a Teljesítménybeli kivételek. Az észlelési kivételek csak akkor zárnak ki objektumokat, ha a keresőmotor észleli őket, és van egy megfelelő szabály a kizárási listában.

Ha például (lásd az első sort az alábbi képen) az észlelt objektum neve Win32/Adware.Optmedia, az észlelt fájl neve pedig C:\Recovery\file.exe. A második sorban a megfelelő SHA-1 kivonattal rendelkező fájlok kizárása mindig megtörténik az észlelt elem nevétől függetlenül.

CONFIG_EXCLUDE_DETECTION

Annak érdekében, hogy a rendszer minden kártevőt észleljen, csak akkor javasoljuk az észlelési kivételek létrehozását, ha mindenképpen szükséges.

A További beállítások (F5) > Keresőmotor > Kivételek > Észlelési kivételek > Szerkesztés lapon adhatja hozzá az ellenőrzésből kizárni kívánt fájlokat és mappákat a kivételek listájához.

note

Megjegyzés

Nem összekeverendő a teljesítménybeli kivételekkel, a kizárt fájlkiterjesztésekkel, a HIPS-kiterjesztésekkel és a folyamatkivételekkel.

Ha ki szeretne zárni egy objektumot (neve vagy kivonata alapján) a keresőmotorból, kattintson a Hozzáadás gombra.

Objektumfeltételek az észlelési kivételek esetén

Elérési út – Korlátozza az észlelési kivételt egy adott (vagy bármilyen) elérési úttal.

Észlelt elem neve – Ha a kizárt fájl mellett egy kártevő neve látható, akkor az azt jelenti, hogy nem teljesen, hanem csak az adott kártevőt érintő ellenőrzésből zárja ki a fájlt. Ha a fájlt később egy másik kártevő is megfertőzi, a vírusvédelmi modul ezt észlelni fogja. Ez a kizárástípus csak egyes fertőzéstípusok esetén használható. A kivétel a fertőzést jelentő riasztási ablakban hozható létre (kattintson a További beállítások megjelenítése, majd a Felvétel a kivételek közé parancsot), vagy az Eszközök > További eszközök > Karantén parancsot választva, majd jobb gombbal a karanténba helyezett fájlra kattintva és a helyi menü Visszaállítás és kizárás az ellenőrzésből parancsát választva.

Kivonat – Fájl kizárása a megadott kivonat alapján (SHA1), függetlenül a fájl típusától, tárolási helyétől, nevétől és kiterjesztésétől.