Frissítési fájlok visszaállítása

Ha a keresőmotor és/vagy a programmodulok egyik új frissítése feltehetően nem stabil, illetve sérült, visszaállhat az előző verzióra, és adott időszakra letilthatja a frissítéseket. Másik lehetőségként engedélyezheti a korábban letiltott frissítéseket, ha bizonytalan időre elhalasztotta azokat.

Az ESET Smart Security Premium pillanatfelvételeket készít a keresőmotorról és a programmodulokról a visszaállítás funkcióhoz való használatra. Keresőmotor-pillanatfelvételek létrehozásához hagyja bekapcsolt állapotban a Modulok pillanatképének létrehozása kapcsolót. A Helyben tárolt pillanatképek száma mező meghatározza a keresőmotor korábbi pillanatképeinek helyileg tárolt számát.

Ha a Visszaállítás (További beállítások (F5) > Frissítés > Alapbeállítások) beállítást választja, az Időtartamlegördülő listában jelöljön ki egy időtartamot, amely során a keresőmotor és a programmodulok frissítései szünetelnek.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

A Visszavonásig beállítással határozatlan időre elhalaszthatja a szokásos frissítéseket, amíg kézzel vissza nem állítja a frissítési funkciót. Mivel biztonsági kockázatot jelent, nem javasoljuk ennek a beállításnak a használatát.

Ha végrehajt egy visszaállítást, a Visszaállítás gomb a Frissítések engedélyezése gombra vált. A Frissítések felfüggesztése legördülő listában kiválasztott időtartamra nem engedélyezettek a frissítések. A program a keresőmotor verzióját az elérhető legkorábbira minősíti vissza, és pillanatfelvételként tárolja a helyi számítógép fájlrendszerében.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

note

Megjegyzés

Tételezzük fel, hogy a keresőmotor legújabb verziójának száma 19959. A 19958-es és a 19956-as verziót a keresőmotor pillanatképeként tárolja a rendszer. Ügyeljen arra, hogy a 19957-es nem érhető el, mert például leállították a számítógépet, és egy újabb frissítés jelent meg a 19957-es letöltése előtt. Ha a Helyben tárolt pillanatképek száma mezőben a 2 (kettő) számot adta meg, és a Visszaállítás gombra kattintott, a keresőmotor (a programmodulokat is beleértve) a 19956-as számú verzióra áll vissza. Ez a folyamat kis időt igénybe vehet. Az ESET Smart Security Premium fő programablakának Frissítés csoportjában ellenőrizze, hogy a program visszaminősítette-e a keresőmotor verzióját.