Asztali értesítések

Az asztali értesítések egy kis előugró ablakban jelennek meg a rendszertálca mellett. Az alapértelmezett beállítás 10 másodperc, amelynek letelte után lassan eltűnnek az értesítések. Ez az ESET Smart Security Premium elsődleges eszköze a felhasználóval való kommunikációban: értesít a sikeres termékfrissítésről, új eszköz csatlakoztatásakor, a víruskeresések befejezéséről és új kártevők észlelésekor.

Az Asztali értesítések szakaszban testre szabható az előugró értesítések viselkedése. A következő jellemzők állíthatók be:

Időtartam – Beállítható, hogy mennyi ideig legyenek láthatók az értesítések. 3 és 30 másodperc közötti érték adható meg.

Átlátszóság – Beállítható az értesítések átlátszóságának százalékos aránya. 0 (nem átlátszó) és 80 (nagy átlátszóság) közötti érték adható meg.

A megjelenítendő események minimális részletessége – A legördülő listában beállítható, hogy milyen súlyossági szinttől kezdve jelenjenek meg az értesítések:

Diagnosztikai – Az alábbiak mellett a program pontos beállításához szükséges információk naplózása.

Tájékoztató – Tájékoztató jellegű üzenetek rögzítése a naplóba (beleértve a szokatlan hálózati eseményekről és a sikeres frissítésekről szóló üzeneteket, valamint a fent említett bejegyzéseket).

Figyelmeztetések – Kritikus hibák és figyelmeztető üzenetek rögzítése (az Anti-Stealth nem fut megfelelően, vagy nem sikerült a frissítés).

Hibák – A dokumentumvédelem sikertelen indításával kapcsolatos és más kritikus hibák bejegyzése.

Kritikus – A program csak a kritikus (például a vírusvédelem indításával vagy a fertőzött rendszerrel kapcsolatos) hibákat naplózza.

Több felhasználó esetén az értesítések megjelenítése a következő felhasználó képernyőjén – Írja be azoknak a felhasználói fiókoknak a teljes nevét, amelyeknek engedélyezni szeretné az asztali értesítések fogadását. Ha például a számítógépen nem csak a rendszergazdai fiókot használja, és értesülni szeretne a termékkel kapcsolatos újdonságokról.