URL-címek kezelése

A témakörből megtudhatja, miként tilthat le, engedélyezhet és zárhat ki a tartalomellenőrzésből HTTP-címeket.

Ha a HTTP-weboldalak mellett a HTTPS-címeket is szeretné szűrni, jelölje be az SSL/TLS-protokollszűrés engedélyezése jelölőnégyzetet. Egyébként csak a felkeresett HTTPS-webhelyek tartományait veszi fel a program, a teljes URL-címet nem.

A Letiltott címek listájában szereplő webhelyek csak akkor érhetők el, ha az Engedélyezett címek listája is tartalmazza őket. Az Ellenőrzésből kizárt címek listájában található webhelyek elérése közben a program nem keres kártékony kódokat.

Ha az aktív Engedélyezett címek listájában szereplő címeken kívül az összes *-címet le szeretné tiltani, vegyen fel HTTP karaktert a Letiltott címek listájára.

A * (csillag) és a ? (kérdőjel) használható a listákban. A csillaggal tetszőleges karaktersor, a kérdőjellel pedig bármilyen szimbólum helyettesíthető. Az ellenőrzésből kizárt címek megadásakor különös figyelemmel járjon el, mert a listában csak megbízható és biztonságos címek szerepelhetnek. Szintén fontos, hogy a * és a ? szimbólumot megfelelően használja a listában. Ha meg szeretné tudni, hogy miként lehet biztonságosan egyeztetni egy teljes tartományt az összes altartománnyal együtt, olvassa el a HTTP-címet vagy -tartományt meghatározó maszk hozzáadása című témakört. Ha aktiválni szeretne egy listát, jelölje be a Lista aktiválása jelölőnégyzetet. Ha értesítést szeretne megjeleníteni az aktuális listán szereplő címek beírásakor, jelölje be az Értesítés az alkalmazásakor jelölőnégyzetet.

note

Bizonyos fájlkiterjesztések letiltása vagy engedélyezése

Letilthatja vagy engedélyezhet adott fájltípusok megnyitását is az internetböngészés során az URL-címek kezelése segítségével. Ha például a végrehajtható fájlok megnyitását szeretné megakadályozni, a legördülő listában válassza azt a listát, amelyben blokkolni kívánja az ilyen fájlokat, és adja meg az "**.exe" maszkot.

note

Megbízható tartományok

Nem kerül sor a címek szűrésére, ha aktív a Web és e-mail > SSL/TLS > Megbízható tartományokkal való kommunikáció kizárása beállítás, és a tartomány megbízható.

CONFIG_EPFW_SCAN_HTTP_EXCLUDELIST

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Ezzel a gombbal az előre megadott listák mellett új listákat hozhat létre. Ez hasznos lehet, ha logikusan fel szeretné osztani a különféle címcsoportokat. A letiltott címek egyik listája például tartalmazhat külső nyilvános tiltólistákon szereplő címeket, míg egy másik tartalmazhatja a saját tiltólistáját, így egyszerűen frissítheti a külső listát úgy, hogy a sajátja változatlan maradjon.

Szerkesztés – A meglévő listák módosítására szolgál. Ide kattintva felvehet címeket, illetve eltávolíthatja őket a listáról.

Törlés – A meglévő listák törlésére használható. Csak a Hozzáadás gombbal létrehozott listákhoz használható, az alapértelmezett listáknál nem.