E-mail védelem

Az ESET Smart Security Premium levelezőprogrammal való integrálásával növelhető az e-mailekben terjesztett kártékony kódok elleni aktív védelem. A támogatott levelezőprogramok integrálása az ESET Smart Security Premium programban engedélyezhető. Ha integrálva van a levelezőprogramba, az ESET Smart Security Premium eszköztára közvetlenül a levelezőprogramban jelenik meg, ezzel még hatékonyabb védelmet nyújt a levelezés során. Az integrációs beállításokat a További beállítások (F5) > Web és e-mail > E-mail védelem > Levelezőprogramok lehetőséget választva érheti el.

Integrálás a levelezőprogramokkal

A jelenleg támogatott levelezőprogramok a következők: Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail és Windows Live Mail. Az E-mail védelem a fenti programok beépülő moduljaként működik. A beépülő modul legfőbb előnye az, hogy független a használt protokolltól. Amikor a levelezőprogram egy titkosított üzenetet fogad, a modul visszafejti és a víruskeresőhöz küldi azt. A támogatott levelezőprogramok és verzióik teljes listáját az ESET tudásbáziscikke tartalmazza.

Ha az e-mailek beolvasásakor a rendszer lassulását tapasztalja, jelölje be A beérkező levelek mappájának tartalomváltozása alapján indított ellenőrzés letiltása jelölőnégyzetet.

Ellenőrizendő e-mailek

Az e-mail védelem engedélyezése a beépülő modulon keresztül –  Ha le van tiltva, a levelezőprogram beépülő moduljainak védelme ki van kapcsolva.

Fogadott e-mailek – Ha engedélyezve van, végbemegy a fogadott e-mailek ellenőrzése.

Küldendő e-mailek – Ha engedélyezve van, végbemegy az elküldött e-mailek ellenőrzése.

Olvasott e-mailek – Ha engedélyezve van, végbemegy az elolvasott e-mailek ellenőrzése.

note

Megjegyzés

Azt javasoljuk, hogy kapcsolja be az E-mail védelem engedélyezése protokollszűrés szerint funkciót. Ha az integrálás nem engedélyezett vagy nem működik, az e-mail-kommunikáció védelmét akkor is biztosítja a Protokollszűrés (IMAP/IMAPS és POP3/POP3S).

A fertőzött e-maileken végrehajtandó művelet

Nincs művelet – A választógomb bejelölése esetén a program felismeri a fertőzött mellékleteket, de semmilyen műveletet nem hajt végre rajtuk.

E-mail törlése – A program értesíti a felhasználót a fertőzésről, és törli az üzenetet.

E-mail áthelyezése a Törölt elemek mappába – A fertőzött e-maileket a program automatikusan áthelyezi a Törölt elemek mappába.

E-mail áthelyezése a következő mappába (alapértelmezett művelet) – A fertőzött e-maileket a program automatikusan áthelyezi a megadott mappába.

Mappa – Itt adhatja meg, hogy az észlelésüket követően melyik mappába kerüljenek a fertőzött e-mailek.

Ellenőrzés megismétlése frissítés után – Ha engedélyezve van, végbemegy a fertőzött e-mailek ismételt ellenőrzése a keresőmotor frissítése után.

Más modulok által végrehajtott ellenőrzések eredményeinek elfogadása – Lehetővé teszi, hogy az e-mail-védelmi modul elfogadja a többi védelmi modultól kapott ellenőrzési eredményt az ismételt ellenőrzés helyett.