Diagnosztika

A diagnosztika az ESET folyamatainak (például ekrn) alkalmazás-összeomlási képeit biztosítja. Ha egy alkalmazás összeomlik, a program létrehoz egy memóriaképet. Ez elősegíti, hogy a fejlesztők fel tudják deríteni és el tudják hárítani a problémákat az ESET Smart Security Premium alkalmazásban.

Nyissa meg a Memóriakép típusa legördülő menüt, és válasszon az alábbi három beállítás közül:

A funkció letiltásához válassza ki a Letiltás lehetőséget.

Kis (alap) – A lehető legkevesebb információt rögzíti, amely segíthet megállapítani az alkalmazás váratlan összeomlásának az okát. Az ilyen típusú memóriaképfájl akkor hasznos, amikor korlátozott mennyiségű hely áll rendelkezésre, mivel azonban az információ mennyisége is korlátozott, a nem közvetlenül a probléma keletkezésekor futtatott szál által okozott hibák sem tárhatók fel biztosan az adott fájl elemzésével.

Teljes – A rendszermemória teljes tartalmát rögzíti, amikor egy alkalmazás váratlanul leáll. A teljes memóriakép a memóriakép összeállításakor futtatott folyamatok adatait tartalmazhatja.

Célkönyvtár – Az összeomlás során készült memóriaképet tároló könyvtár.

Diagnosztikai mappa megnyitása – A Megnyitás parancsra kattintva megnyithatja a könyvtárt a Windows Intéző egy új ablakában.

Diagnosztikai memóriakép létrehozása – Kattintson a Létrehozás gombra diagnosztikai memóriaképfájlok létrehozásához a Célkönyvtár mappában.

Részletes naplózás

Levélszemétszűrő motor speciális naplózásának engedélyezése – A levélszemétszűrés során előforduló összes esemény rögzítése. Ez segít a fejlesztőknek az ESET levélszemétszűrő motorjával kapcsolatos problémák felismerésében és javításában.

Lopásvédelmi motor speciális naplózásának engedélyezése – A Lopásvédelemben történő összes esemény rögzítése diagnosztizálás és problémamegoldás céljából.

Eszközfelügyelet speciális naplózásának engedélyezése – Az Eszközfelügyelet modulban előforduló összes esemény rögzítése. Ez segíteni tud a fejlesztőknek az Eszközfelügyelet modullal kapcsolatos problémák felismerésében és javításában.

A Dokumentumvédelem speciális naplózásának engedélyezése – A Dokumentumvédelemben előforduló összes esemény rögzítése, amivel lehetővé válik a problémák diagnosztizálása és elhárítása.

Kernel részletes naplózásának engedélyezése – Rögzítheti az ESET-kernelben (ekrn) fellépő összes eseményt (a 12.2-es és újabb verziókban).

Licencelés speciális naplózásának engedélyezése – A termék ESET aktiválási szervereivel vagy az ESET License Manager-szerverekkel folytatott kommunikációjának rögzítése.

A hálózati védelem speciális naplózásának engedélyezése – A tűzfalon átmenő összes hálózati adat rögzítése PCAP formátumban, hogy a fejlesztők diagnosztizálhassák és javíthassák a tűzfallal kapcsolatos problémákat.

Operációs rendszer speciális naplózásának engedélyezése – Begyűjtésre kerülnek további információk az operációs rendszerről, például a futó folyamatok, a processzoraktivitás és a lemezműveletek. A fejlesztők ezáltal meg tudják vizsgálni és el tudják hárítani az operációs rendszeren futó ESET-termékkel kapcsolatos problémákat.

Szülői felügyelet speciális naplózásának engedélyezése – A Szülői felügyelet modulban előforduló összes esemény rögzítése. Ez segíthet a fejlesztőknek a Szülői felügyelet modullal kapcsolatos problémák felismerésében és javításában.

A protokollszűrés speciális naplózásának engedélyezése – A protokollszűrési modulon átmenő összes adat rögzítése PCAP formátumban, így a fejlesztők diagnosztizálni és javítani tudják és a protokollszűréssel kapcsolatos problémákat.

Scanner részletes naplózásának engedélyezése – Rögzíthetők azok a problémák, amelyek akkor lépnek fel, amikor a Számítógép ellenőrzése, illetve a Valós idejű fájlrendszervédelem ellenőrzi a fájlokat és a mappákat (a 12.2-es és újabb verziókban).

Frissítési motor speciális naplózásának engedélyezése – Rögzíti a frissítési folyamat során előforduló összes eseményt. Ez segíti a fejlesztőket a Frissítési motorral kapcsolatos hibák felismerésében és javításában.

Naplófájl helye

Operációs rendszer

Naplófájl könyvtára

Windows Vista és újabb

C:\ProgramData\ESET\ESET Security\Diagnostics\

A következő korábbi verziói: Windows

C:\Documents and Settings\All Users\...