Megbízható zóna beállításai

Megbízható zónák beállításával biztosíthatja, hogy számítógépe hálózati környezetben is védett legyen. Megbízható zónákat állíthat be a megosztás engedélyezésére, hogy mások is hozzáférhessenek a számítógépéhez. Kattinson a Beállítások > Hálózati védelem > Csatlakoztatott hálózatok lehetőségre, és kattintson a csatlakoztatott hálózat neve alatt látható hivatkozásra. Egy ablakban megjelennek a beállítások, amelyek közül kiválaszthatja a számítógép kívánt védelmi módját.

A megbízható zónák észlelése az ESET Smart Security Premium telepítése vagy a számítógép új hálózathoz történő csatlakoztatása után történik meg. Ennek következtében általában nincs szükség megbízható zónák definiálására. Új zóna észlelésekor a szoftver alapértelmezés szerint egy párbeszédpanelt jelenít meg, amely lehetővé teszi az adott zóna védelmi szintjének a megadását.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

warning

Figyelmeztetés

Ha helytelenül adja meg a megbízható zóna beállításait, számítógépét biztonsági kockázatnak teszi ki.

note

Megjegyzés

A program alapértelmezés szerint engedélyezi a megbízható zónákban lévő munkaállomásoknak a megosztott fájlok és nyomtatók elérését, a bejövő RPC-kommunikációt, valamint a távoli asztalok megosztását is.

A funkcióról az ESET alábbi tudásbáziscikkében talál további részleteket:

A hálózati tűzfalbeállítások módosítása az ESET Windows otthoni termékekben