Ігровий режим

Ігровий режим – це функція для користувачів, які не хочуть переривати роботу програм, відволікатися на спливаючі вікна й надмірно навантажувати CPU. Ігровий режим також може використовуватися під час презентацій, які небажано переривати антивірусною перевіркою. Після ввімкнення цієї функції всі спливаючі вікна вимикаються, а робота планувальника повністю зупиняється. Функції захисту системи продовжують роботу у фоновому режимі, не вимагаючи втручання користувача.

Ви можете ввімкнути або вимкнути ігровий режим у головному вікні програми в розділі Параметри > Захист комп’ютера, натиснувши перемикач MODULE_INACTIVE або MODULE_ENABLED поруч із параметром Ігровий режим. Увімкнення грального режиму становить потенційний ризик для безпеки комп’ютера, тому колір піктограми статусу захисту на панелі завдань стане жовтим, а також відобразиться відповідне попередження. Це попередження також відображатиметься в головному вікні, де з’явиться сповіщення оранжевим кольором Ігровий режим активний.

Щоб ігровий режим вмикався щоразу, коли ви запускаєте програму в повноекранному режимі, і вимикався, щойно ви її закриєте, перейдіть у меню Додаткові параметри (F5) > Інструменти > Ігровий режим й активуйте параметр Автоматично вмикати ігровий режим під час запуску програм у повноекранному режимі.

Виберіть Автоматично вимикати ігровий режим через, щоб ігровий режим автоматично вимикався через заданий проміжок часу.

note

ПРИМІТКА

Якщо ввімкнути ігровий режим, коли брандмауер перебуває в інтерактивному режимі, можуть виникнути проблеми з підключенням до Інтернету. Труднощі можуть виникнути в разі запуску гри, яка здійснює підключення до Інтернету. Зазвичай у цьому випадку відображається запит на підтвердження такої дії (якщо не визначено жодних правил установлення зв’язків або виключень), але у гральному режимі взаємодія з користувачем вимикається. Щоб дозволити зв’язок, визначте правило встановлення зв’язку для всіх програм, які можуть мати таку проблему, або змініть Режим фільтрації у брандмауері. Пам’ятайте: коли ви вимикаєте ігровий режим і переходите на веб-сторінку чи відкриваєте програму, що може становити загрозу для безпеки системи, така дія може блокуватися без пояснення чи попередження, оскільки функцію взаємодії з користувачем вимкнено.