Preduvjeti za Microsoft SQL Server

Jedan od preduvjeta za instalaciju jest instaliran i konfiguriran Microsoft SQL Server. Potrebno je ispuniti sljedeće uvjete:

Instalirajte Microsoft SQL Server 2008 R2 ili noviji, a možete i instalirati Microsoft SQL Server 2008 R2 Express ili noviji. Odaberite Miješani način autorizacije tijekom instalacije.

Ako već imate instaliran Microsoft SQL Server, postavite autorizaciju na Miješani način (Autorizacija SQL servera i Windows autorizacija). Da biste to učinili, slijedite upute u ovom članku u našoj Bazi znanja.

details_hoverNAPOMENA

Ako želite upotrijebiti autentikaciju sustava Windows za prijavu u Microsoft SQL Server, slijedite korake u ovom članku u bazi znanja.

Dopustite TCP/IP veze na SQL Server. Da biste to učinili, slijedite upute u ovom članku u bazi znanja iz dijela II. Dopustite TCP/IP veze na SQL bazu podataka.

details_hoverNAPOMENA

Za konfiguriranje, upravljanje i administraciju sustava Microsoft SQL Server (baza podataka i korisnika) preuzmite SQL Server Management Studio (SSMS).

Preporučujemo da ne instalirate SQL Server na domenski kontroler (na primjer, ako upotrebljavate Windows SBS/Essentials). Preporučujemo da program ESET Security Management Center instalirate na drugi server ili nemojte odabrati komponentu SQL Server Express tijekom instalacije (ako to učinite, morat ćete se koristiti postojećim SQL ili MySQL serverom za pokretanje ESMC baze podataka).