Alat za migraciju

Da biste vidjeli koje se postavke migriraju alatom za migraciju, pogledajte usporedbu pomoćnika za migraciju i alata za migraciju.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Verzija alata za migraciju mora se podudarati s verzijom programa ESMC na koju ćete migrirati. Da biste saznali koja vam je verzija alata za migraciju potrebna, pogledajte ovaj članak u bazi znanja.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Kad je agent ESET Management 7.x instaliran na klijentu koji upotrebljava verziju 5.x ili stariji sigurnosni program, postavka udaljenog administriranja za taj klijent automatski se mijenja na localhost / 2225. Prema tomu, klijent se više neće povezivati s ERA 5.x serverom nakon instalacije agenta.

Preuzmite i pokrenite alat za migraciju za ESET Remote Administrator.

Instalirajte Microsoft Visual C++ 2015 x86, nužan je za pravilan rad alata za migraciju. Možete ga pronaći u datoteci .zip s alatom za migraciju.

Lokalno pokrenite alat za migraciju kao administrator na starom ERA 5.x serveru. Nije moguće pokrenuti alat za migraciju s udaljenog računala.

details_hoverNAPOMENA

Preporučujemo da nakon migracije napravite inventuru stavki (Računala, Statičke grupe, Pravila itd.) kako biste potvrdili da su sve stavke ispravno migrirane. Ako primijetite odstupanja, možda ćete trebati ručno stvoriti stavke.

Ako dođe do pogreške tijekom postupka migracije, ona se zapisuje u datoteku migration.log smještenu u istoj mapi kao i alat za migraciju. Ako imate ovlasti samo za čitanje te mape, otvorit će se prozor dnevnika. Isto će se dogoditi ako nema dovoljno prostora na disku, što znači da se datoteka dnevnika neće stvoriti i rezultate ćete vidjeti samo u prozoru dnevnika.

migration_tool_1

U nastavku slijede scenariji migracije koji će vas provesti kroz postupak migracije:

Scenarij migracije 1 – migracija na ESMC 7.x koji radi na drugačijem računalu od ERA 5.x.

Scenarij migracije 2 – migracija na ESMC 7.x koji pokreće isto računalo kao i ERA 5.x.

Scenarij migracije 3 – migracija naESMC 7.x gdje se krajnje točke povezuju sa starim sustavom ERA 5.x dok se ESET Management agent uvodi putem sustava ESMC 7.x.