Migracija iz ERA 5.x

Ako želite nadograditi/izvršiti migraciju iz starije generacije programa ERA 5 na ESET Security Management Center 7, možete upotrijebiti jednu od sljedećih samostalnih ESET-ovih aplikacija:

Pomoćnik za migraciju – namijenjen za mala do srednja poduzeća. Svrha pomoćnika za migraciju jest instalacija ESET Security Management Center 7.0, provjera vaše konfiguracije, migracija podataka s ERA servera 5.x, a zatim isključenje ERA 5.x.

Alat za migraciju – pomaže u migriranju podataka sustava ERA 5.x u posrednu bazu podataka koja omogućuje uvoz podataka u ESMC 7.x.

details_hoverNAPOMENA

Pomoćnik za migraciju i alat za migraciju podržani su samo na računalima s operacijskim sustavima Microsoft Windows.

Na sljedećoj je tablici prikazana usporedba migriranih objekata i mogućnosti migracije u pomoćniku za migraciju i alatu za migraciju:

 

Pomoćnik za migraciju

Alat za migraciju

Migrirani objekti:

 

 

Statičke grupe 1

Licence

x

Pravila2

HTTP proxy

  3

x

Postavke nadogradnje

x

Računala

x

Izvješća

x

x

Dnevnici

x

  4

Zadaci5

x

x

Prijetnje

x

x

Korisnici

x

Parametarske grupe5

x

x

Server s podređenim serverima 6

x

x

Mogućnosti migracije:

 

 

Pokrenite na računalu na kojem je instaliran ERA server 5.x. 7

Pokrenite na drugom računalu na kojem će raditi ESMC 7 7

Migrirajte na isto računalo. 7

Migrirajte na drugo računalo. 7

Integrirana instalacija novog servera ESMC 7 Server

x

____________________________________________________________________________________________________

1.Sačuvana je struktura statičke grupe. Međutim, statičke grupe sinkronizirane iz servisa Active Directory zanemaruju se i neće se migrirati.

2.Ako niste upoznati s pojedinačnim pravilima postavljenima u sustavu ERA 5.x, možete stvoriti nova pravila umjesto da ih migrirate na ESMC 7. Ako migrirate pravila, imajte na umu sljedeće:

Migriraju se samo definicije pravila, relacije pravila se ne migriraju.

Nakon migracije migrirana pravila morate ručno dodijeliti odgovarajućim grupama.

Izostavlja se hijerarhija pravila. Zastavice za nadjačavanje pretvorit će se u zastavice za obaveznu primjenu u pravilima za ESMC 7 za istu postavku.

Ako se u istom pravilu u starom sustavu ERA nalaze postavke za više programa, u sustavu ESMC 7 stvorit će se pojedinačno pravilo za svaki proizvod.
 

3.Postavke HTTP proxyja brišu se iz pravila i proxy instaliran s novim ESMC serverom postavlja se kao standardni proxy.

4.Migrirani dnevnici uključuju sljedeće kategorije dnevnika: dnevnici prijetnje, dnevnici skeniranja, dnevnici firewalla, dnevnici kontrole uređaja, dnevnici kontrole weba, dnevnici događaja.

5.Zbog novog dizajna i funkcija dinamičkih grupa u ESMC 7 (uvedeno u sustavu ERA 6.x) nije moguće prenijeti zadatke i parametarske grupe iz ERA 6.x.

6.Migracija ERA 5.x servera na strukturi stabla servera nije podržana.

7.Pomoćnik za migraciju i alat za migraciju prvo se moraju pokrenuti na računalu na kojem je instaliran ERA server 5.x. Možete zatim nastaviti s migracijom na temelju toga gdje će se ESMC server 7.x instalirati: na istom računalu na kojem je bio instaliran ERA 5.x ili na drugom računalu.