Klaster za prebacivanje u slučaju pogreške

U nastavku se navode koraci visoke razine za instalaciju programa ESET Security Management Center u okruženje klastera za prebacivanje u slučaju pogreške.

details_hoverNAPOMENA

Također pogledajte članak u bazi znanja o instalaciji klastera ESMC servera.

1.Stvorite klaster za prebacivanje u slučaju pogreške s dijeljenim diskom:

a.Upute za stvaranje klastera za prebacivanje u slučaju pogreške u sustavu Windows Server 2016 i 2019

b.Upute za stvaranje klastera za prebacivanje u slučaju pogreške u sustavu Windows Server 2012 i 2012 R2

c.Upute za stvaranje klastera za prebacivanje u slučaju pogreške u sustavu Windows Server 2008 R2

2. Unesite željeni naziv hosta (izmislite ga) i IP adresu u Čarobnjak za stvaranje klastera.

3.Stavite zajednički disk na mrežu na čvor1 i instalirajte ESMC server uz pomoć samostalnog instalacijskog programa na njemu. Pobrinite se da se odabere mogućnost Ovo je instalacija klastera tijekom instalacije i odaberite zajednički disk kao pohranu podataka aplikacije. Izmislite naziv hosta i unesite ga za certifikat servera za ESMC server pored prethodno unesenih naziva hostova. Zapamtite taj naziv hosta i upotrijebite ga u 6. koraku prilikom stvaranja uloge ESMC servera u Upravitelju klastera.

4.Zaustavite ESMC server na čvoru1, stavite zajednički disk klastera na mrežu na čvor2 i instalirajte ESMC server uz pomoć samostalnog instalacijskog programa na njemu. Pripazite da je tijekom instalacije odabrana mogućnost Ovo je instalacija klastera. Odaberite zajednički disk kao pohranu podataka aplikacije. Ostavite vezu baze podataka i podatke o certifikatu netaknutim. Oni su konfigurirani tijekom instalacije ESMC servera na čvor1.

5.Konfigurirajte firewall kako biste omogućili dolazne veze na svim portovima koje upotrebljava ESMC server.

6.U upravitelju konfiguracije klastera stvorite i pokrenite ulogu (Konfiguriraj ulogu > Odaberi ulogu > Generička usluga...) za servis ESMC server. Odaberite servis ESET Security Management Center server s popisa dostupnih servisa. Vrlo je važno da upotrijebite isti naziv hosta za ulogu kao onaj koji ste upotrijebili u 3. koraku za certifikat servera.

details_hoverNAPOMENA

Izraz Uloga upotrebljava se samo na Windows Serveru 2012 i novijim verzijama. Na Windows Serveru 2008 R2 upotrebljava se izraz Servisi i aplikacije.

7.Instalirajte ESET Management agent na svim čvorovima klastera upotrebom samostalnog instalacijskog programa. Na zaslonima Konfiguracija agenta i Povezivanje s ESET Security Management Center serverom upotrijebite naziv hosta koji ste upotrijebili u 6. koraku. Pohranite podatke agenta na lokalnom čvoru (ne na disku klastera).

8.Web server (Apache Tomcat) nije podržan na klasteru. Stoga se treba instalirati na neklasteriranom disku ili drugom računalu:

a)Web-konzolu moguće je jednostavno instalirati na zasebnom računalu i ispravno je konfigurirati za povezivanje s ulogom klastera ESMC servera.

b)Nakon instalacije web-konzole locirajte njezinu konfiguracijsku datoteku pod:C:\Program Files\Apache Software Foundation\[ Tomcat mapa ]\webapps\era\WEB-INF\classes\sk\eset\era\g2webconsole\server\modules\config\EraWebServerConfig.properties

c)Otvorite datoteku pomoću Bloka za pisanje ili nekog drugog jednostavnog programa za uređivanje teksta. U retku server_address=localhost zamijenite localhost IP adresom ili nazivom hosta uloge klastera ESMC servera.