Prvi koraci i najbolje prakse

Nakon uspješne instalacije programa ESET Security Management Center možete nastaviti s podešavanjem konfiguracija.

Prvo otvorite ESMC web-konzolu u web pregledniku i prijavite se.

Upoznavanje s ESMC web-konzolom

Prije početnog podešavanja preporučujemo da se upoznate s ESMC web konzolom jer ćete se tim sučeljem koristiti za upravljanje sigurnosnim programima tvrtke ESET. U odjeljku Zadaci nakon instalacije nalaze se upute s preporučenim koracima za optimalno iskustvo podešavanja. Nakon prve prijave na ESMC web konzolu preporučujemo da pokrenete klijentski zadatak nadogradnje operacijskog sustava s računala na kojem je instaliran ESET Security Management Center.

Stvaranje korisničkog računa

Tijekom instalacije stvarate standardni administratorski račun. Preporučujemo da korisničke podatke za administratorski račun spremite na sigurno mjesto i da stvorite novi račun za stvarno upravljanje klijentima i konfiguriranje njihovih dopuštenja.

Dodavanje klijentskih računala, servera i mobilnih uređaja s mreže na sustav ESMC

Tijekom instalacije možete odabrati traženje računala (klijenata) na mreži. Svi će pronađeni klijenti biti na popisu u odjeljku Računala prilikom pokretanja programa ESET Security Management Center. Ako se klijenti ne prikažu u odjeljku Računala, pokrenite zadatak Sinkronizacija statičke grupe za traženje računala i njihov prikaz u grupama.

Instalacija agenta

Nakon pronalaska klijentskih računala instalirajte agent na njima. Agent omogućuje komunikaciju između programa ESET Security Management Center i klijenata.

Instalacija ESET-ovog programa (uključujući aktivaciju)

Da bi vaši klijenti i mreža bili sigurni, instalirajte programe tvrtke ESET upotrebom zadatka Instalacija softvera.

Stvaranje/uređivanje grupa

Preporučujemo sortiranje klijenata u statičke ili dinamičke grupe u skladu s raznim kriterijima. Tako će upravljanje klijentima biti jednostavnije i imat ćete pregled nad čitavom mrežom.

Stvaranje novog pravila

Pravila se koriste za prosljeđivanje specifičnih konfiguracija ESET-ovih proizvoda koji se pokreću na klijentskim računalima. Tako ćete izbjeći potrebu za ručnim konfiguriranjem ESET-ovog programa na svakom klijentu. Nakon stvaranja novog pravila s prilagođenom konfiguracijom isto pravilo možete dodijeliti grupi (statičkoj ili dinamičkoj) kako biste primijenili prilagođene postavke na sva računala u toj grupi.

Dodjeljivanje pravila grupi

Kao što je gore objašnjeno, pravilo mora biti dodijeljeno grupi da bi se primijenilo. Samo će se tako isto pravilo primjenjivati na sva računala koja spadaju u dotičnu grupu. Pravilo će se primijeniti svaki put kada se agent poveže s ESMC serverom.

Postavljanje obavijesti i stvaranje izvješća

Da biste imali bolji pregled stanja klijentskih računala u svom okruženju, preporučujemo da upotrebljavate obavijesti i izvješća. Primjerice, u slučaju da želite biti obaviješteni da je došlo do određenog događaja ili želite vidjeti ili preuzeti izvješće.

Sigurnosno kopiranje baze podataka

Preporučujemo redovito stvaranje sigurnosne kopije baze podataka kako biste spriječili gubitak podataka.

Sigurnosno kopiranje izdavatelja certifikata servera i certifikata ravnopravnih računala

Preporučujemo da izvezete izdavatelj certifikata servera i certifikate ravnopravnih računala. Ako trebate ponovno instalirati ESMC server, možete upotrijebiti izdavatelj certifikata i certifikate ravnopravnih računala s originalnog ESMC servera i ne trebate ponovno instalirati ESET Management agente na klijentska računala.