Scenarij migracije 1

Scenarij pokriva migraciju na ESMC 7.x koji radi na drugačijem računalu od ERA 5.x. Više detalja i uputa potražite u članku u bazi znanja kako biste dobili detaljne slikovne upute za dovršetak instalacije s pomoću cjelovitog instalacijskog programa.

1.Provjerite je li ESMC 7.x instaliran i radi li na drugom računalu.

2.Preuzmite i pokrenite alat za migraciju za ESET Remote Administrator.

Instalirajte Microsoft Visual C++ 2015 x86, nužan je za pravilan rad alata za migraciju. Možete ga pronaći u datoteci .zip s alatom za migraciju.

Lokalno pokrenite alat za migraciju kao administrator na starom ERA 5.x serveru. Nije moguće pokrenuti alat za migraciju s udaljenog računala.

3.Odaberite mogućnost Izvoz da biste spremili podatke sa starog ERA sustava u datoteku posredne baze podataka.

4.Čarobnjak za migraciju može prenijeti samo određene podatke. Odaberite podatke koje želite prenijeti i kliknite Dalje.

migration_tool_2

Nakon što ste odabrali mapu za pohranu privremene baze podataka, čarobnjak prikazuje stanje arhiviranja ERA 5.x baze podataka.

Svi podaci izvezeni su u posrednu bazu podataka.

5.Kad se završi izvoz, možete odabrati između dvije mogućnosti:

možete završiti izvoz, kopirati privremene baze podataka na server koji pokreće ESET Security Management Center 7.x i uvesti podatke s pomoću alata za migraciju na tom serveru.

Možete kliknuti Uvezi odmah i uvesti podatke izravno u ESET Security Management Center 7.x putem mreže. Odredite vezu i detalje za prijavu na novi ESMC server.

details_hoverNAPOMENA

Statičke grupe sinkronizirane iz servisa Active Directory zanemaruju se i neće se izvesti.

6. Ako postavke servera ne dopuštaju uvoz specifičnih podataka, alat za migraciju ESET Remote Administratora dopušta vam odabir promjene postavki u ESMC 7.x za specifične komponente.

Svaka komponenta tada se uvozi. Dnevnik uvoza (migracije) dostupan je za svaku komponentu. Nakon dovršetka uvoza alat za migraciju prikazat će rezultate postupka uvoza.

migration_tool_7

validation-status-icon-warning VAŽNO

U slučaju migracije korisnika njihove se lozinke poništavaju i zamjenjuju nasumično generiranim lozinkama. Te lozinke mogu se izvoziti u .CSV formatu.

7. Alat za migraciju možete upotrijebiti za generiranje skripte koja se može upotrijebiti za prethodnu konfiguraciju ESET Management agenta na klijentskim računalima. Skripta je mala izvršna .bat datoteka koja se distribuira na klijentska računala.

migration_tool_8

Preporučuje se pregled migriranih postavki i podataka kako bi se provjerila uspješnost uvoza. Nakon pregleda možete upotrebljavati tu skriptu za instalaciju ESET Management agenta na malu grupu računala da biste provjerili povezuju li se ispravno sa serverom.

Nakon uspješnog povezivanja testne grupe možete instalirati agent na preostala računala (ručno ili s pomoću zadatka za sinkronizaciju AD-a kako biste dodali računala na web konzolu i zatim na njih instalirajte agent).

details_hoverNAPOMENA

Ako neki od koraka migracije ne uspije, trebate vratiti promjene obavljene na sustavu ESMC 7.x, postaviti računala da se povezuju sa sustavom ERA 5.x, vratiti podatke sa sigurnosnih kopija ERA 5.x i obratiti se ESET-ovoj korisničkoj službi.