Novosti u programu ESET Security Management Center7.0

Funkcija

ERA6.x

ESET Security Management Center 7

Konzola

Web-konzola (izvodi se u pregledniku).

Web konzola (izvodi se u pregledniku) s velikim redizajnom glavnog izbornika, izgleda čarobnjaka, ikona, radnja jednim klikom. Za ESMC web konzolu potrebni su Java/OpenJDK.

Komponente

Server, web-konzola (web-sučelje, Java i Apache Tomcat potrebni su na strani servera), agent, proxy, Rogue Detection Sensor, Mobile Device Connector, Apache HTTP proxy za spremanje nadogradnji u predmemoriju

ERA Proxy je uklonjena. Apache HTTP proxy sada pruža mogućnosti spremanja nadogradnje u predmemoriju i prosljeđivanja komunikacije s ESET Management agentima.

Kako izvršiti migraciju s ERA proxyja na Apache HTTP proxy?

Baza podataka

Veza s jednom bazom podataka servera.

Sposobnost povezivanja s bazom podataka visoke dostupnosti u klasteru za prebacivanje u slučaju pogreške i imenovanim instancama.

Obavijesti

Obavijesti se mogu isporučivati SNMP zamkom, e-poštom i Syslogom.

Novi tekstovi obavijesti koji se mogu uređivati uz upotrebu varijabli. Nove obavijesti za klonirana računala i VDI okruženja.

Zaštita od ransomwarea

Prijavljivanje ransomwarea nije dostupno u programu ERA 6.x.

Prijetnje ransomwarea prijavljuju se (kao HIPS prijetnje) s verzije 7 i novijih ESET-ovih poslovnih programa.

ESET Dynamic Threat Defense

ESET Dynamic Threat Defense integracija nije dostupna u programu ERA 6.x.

ESET Dynamic Threat Defense integracija dostupna je u ESET-ovim poslovnim programima verzije 7 – možete slati datoteke programu ESET Dynamic Threat Defense na analizu, vidjeti pojedinosti o datoteci i rezultate analize zlonamjernog programa. Možete vidjeti i popis svih datoteka poslanih ESET-ovim serverima.

Upravljanje inventarom računalne opreme

U pojedinostima računala dostupne su samo osnovne informacije o računalnoj opremi.

Sada su dostupne sveobuhvatne informacije o računalnoj opremi povezanih uređaja. Možete stvoriti prilagođena izvješća o inventaru računalne opreme i prilagođene dinamičke grupe na temelju pojedinosti o inventaru računalne opreme povezanih uređaja.

Otisak prsta za računalnu opremu stvara se za svako računalo s podržanim operacijskim sustavom. Otisak prsta upotrebljava se za identifikaciju računala nakon kloniranja.

Virtualizirana okruženja

Podrška za većinu hipervizora; ograničena podrška za virtualizirana okruženja (zadatak Ponovno postavljanje kloniranog agenta).

Podrška za VDI okruženja, automatsko otkrivanje kloniranja računala i promjena računalne opreme. Podržani su sustavi s nepostojanim diskom.

Instalacijski programi

Mogućnosti lokalne i daljinske instalacije.

Sposobnost stvaranja cjelovitog instalacijskog programa na web konzoli koja uključuje samo ESET Management agenta.

Protokol replikacije

ERA agenti zahtijevali su ERA proxy za prikupljanje i prosljeđivanje veze sa serverom na većim web stranicama.

ESET Management agenti upotrebljavaju poboljšani komunikacijski protokol za koji nije potrebno prikupljanje i koji se može proslijediti upotrebom rješenja proxyja treće strane.

Integracija programa ESET Enterprise Inspector

ERA 6.5. prikazuje prijetnje koje je prijavio ESET Enterprise Inspector.

Možete riješiti prijetnje iz programa ESET Enterprise Inspector izravno na ESMC web konzoli. Dostupna je jedna prijava između EEI-a i programa ESMC.

Mobile Device Connector

ERA 6.5 MDM omogućuje prijavu za Android, iOS i iOS DEP. Zaslon s pojedinostima računala za mobilne uređaje sličan je zaslonu s pojedinostima računala za klijentska računala.

ESET Security Management Center MDM 7 omogućuje prijavu vlasnika uređaja sa sustavom Android, što povećava ovlasti za upravljanje ESET-ovih programa. Zaslon s pojedinostima računala za mobilne uređaje razlikuje se od zaslona s pojedinostima računala za upravljana računala.