Zadatak nadogradnje komponenti

Preporuke:

Preporučujemo da se za nadogradnju ESMC infrastrukture koristite zadatkom nadogradnje komponenti koji je dostupan u ESMC web-konzoli. Pažljivo pregledajte i usvojite navedene upute prije nadogradnje. Ako se služite ERA virtualnim uređajem, preporučuje se provesti nadogradnju tako da povučete bazu podataka na novi uređaj da biste upotrebljavali najnoviji operacijski sustav.

Nadograđujete li okruženje s ERA proxyjem?

validation-status-icon-warning VAŽNO

Samo se ERA 6.3 i novije verzije mogu nadograditi na ESMC 7.

Stvorite sigurnosnu kopiju sljedećih podataka prije nego što pokrenete zadatak nadogradnje:

Svih certifikata (izdavatelja certifikata, certifikata servera, certifikata proxyja i agenta)

Izvezite certifikate izdavatelja certifikata sa starog ESMC servera u datoteku .der i spremite ih na vanjski medij za pohranu.

Izvezite certifikate ravnopravnog računala (za ESET Management agent, ESMC server) i datoteku privatnog ključa .pfx sa starog ESMC servera i spremite ih na vanjski medij za pohranu.

Vaša ERA/ESMC baza podataka.

 

Preporučeni postupak nadogradnje:

1.Najprije nadogradite ESMC server (postavite računalo s ESMC serverom kao cilj).

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Nemojte nadograditi agente prije nadogradnje ESMC servera. ESET Management agenti 7.x upotrebljavaju novi komunikacijski protokol i ne mogu se povezati s ERA serverom 6.x.

2.Odaberite nekoliko klijenata za testiranje nadogradnje i pokrenite zadatak na njima (upotrijebite najmanje jedan klijent iz svake kategorije sustava/bita).

Preporučujemo upotrebu Apache HTTP proxyja (ili drugog transparentnog web proxyja s aktiviranim predmemoriranjem) kako bi se ograničilo mrežno opterećenje. Testna klijentska računala pokrenut će preuzimanje/predmemoriranje instalacijskih programa. Kada se zadatak sljedeći put pokrene, instalacijski programi distribuirat će se na klijentska računala izravno iz predmemorije.

3.Nakon uspješne testne nadogradnje nastavite s nadogradnjom ostalih klijenata. Također možete postaviti Sve kao cilj u ovom koraku. Računala na kojima je već izvršena nadogradnja neće se ponovno nadograditi.

Popis nadograđenih komponenta:

ESMC server

ESET Management agent (zadatak će nadograditi sva računala u mreži s instaliranim ESET Management agentima ako ih odaberete kao ciljeve za zadatak)

ESMC Web-konzola (primjenjuje se samo kod instalacije s pomoću cjelovitog ESMC instalacijskog programa ili ESMC virtualnog uređaja i bilo kojeg distribucijskog paketa sustava Linux [nalazi se u instalacijskoj mapi: /var/lib/tomcat8/webapps/, /var/lib/tomcat7/webapps/, /var/lib/tomcat/webapps/])

ESMC Mobile Device Connector Preporučujemo nadogradnju MDM s verzije 6.1 na verziju 6.4 koju zatim možete nadograditi na verziju 7.

details_hoverNAPOMENA

ESMC automatski vas obavještava kad je dostupna nova verzija ESMC servera.

Sljedeće komponente potrebno je ručno nadograditi:

Apache Tomcat (preporučujemo da redovito nadograđujete Apache Tomcat, pogledajte Nadogradnja servisa Apache Tomcat)

Apache HTTP proxy (nadogradnja je moguća upotrebom cjelovitog instalacijskog programa, pogledajte Nadogradnja Apache HTTP proxyja)

ESMC Rogue Detection Sensor

validation-status-icon-warning VAŽNO

Za nadogradnju ESET-ovih sigurnosnih programa upotrijebite zadatak za instalaciju softvera. Pokrenite zadatak pomoću najnovijeg instalacijskog paketa da biste instalirali najnoviju verziju preko postojećeg programa.

Prije nadogradnje:

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Ako nadogradnja komponente ne uspije na računalu koje pokreće ESMC server ili web konzolu, možda se nećete moći daljinski prijaviti na web konzolu. Preporučujemo konfiguriranje fizičkog pristupa serverskom računalu prije izvršavanja ove nadogradnje. Ako ne možete osigurati fizički pristup računalu, provjerite možete li se prijaviti s administratorskim ovlastima upotrebom udaljenog pristupa radnoj površini. Preporučujemo stvaranje sigurnosne kopije baza podataka ESMC servera i alata Mobile Device Connector prije izvršavanja ove operacije. Da biste sigurnosno kopirali svoj virtualni uređaj, stvorite snimku ili klonirajte virtualno računalo.

hmtoggle_plus0Je li instanca ESMC servera instalirana na klasteru za prebacivanje u slučaju pogreške?
hmtoggle_plus0Važne upute prije nadogradnje HTTP proxyja Apache na sustavu Microsoft Windows
hmtoggle_plus0Važne upute prije nadogradnje HTTP proxyja Apache na virtualnom uređaju

 

Pogledajte temu mrežne pomoći za postupak zadatka nadogradnje komponenti servisa Security Management Center. Dodatne upute za nadogradnju programa ESET Security Management Center na najnoviju verziju potražite u članku u našoj bazi znanja.

Otklanjanje poteškoća:

Provjerite možete li pristupiti ESMC repozitoriju s nadograđenog računala.

Ponovno pokretanje zadatka nadogradnje komponenti neće funkcionirati ako je barem jedna komponenta već nadograđena na noviju verziju.

Ako ne postoji jasan razlog za neuspjeh, možete nadograditi komponente ručno. Pogledajte upute za sustav Windows ili Linux.

Dodatne prijedloge za rješavanje problema s nadogradnjom potražite u općim informacijama o otklanjanju poteškoća.