Instalacija servera

Za instalaciju komponente ESMC servera na operacijski sustav Windows slijedite ove korake:

1.Posjetite odjeljak za preuzimanje ESET Security Management Center kako biste preuzeli samostalni instalacijski program za ESMC komponente.

2.Provjerite jesu li zadovoljeni svi preduvjeti.

3.Pokrenite instalacijski program ESMC servera i prihvatite licenčni ugovor za krajnjeg korisnika ako se slažete.

4.Ostavite potvrdni okvir pored Ovo je instalacija klastera praznim i kliknite Sljedeće. hmtoggle_plus0 Je li ovo instalacija klastera?

5.Odaberite račun korisnika servisa. Taj će se račun koristiti za pokretanje servisa ESET Security Management Center servera. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

račun mrežnog servisa

korisnički definirano: DOMENA/KORISNIČKO IME

6.Povežite se s bazom podataka. Tamo su pohranjeni svi podaci (lozinka za ESMC web-konzolu, dnevnici klijentskog računala itd.):

Baza podataka: MySQL Server/MS SQL Server/MS SQL Server pomoću provjere autentičnosti u sustavu Windows

ODBC upravljački program: MySQL ODBC 5.1 Driver/MySQL ODBC 5.2 Unicode Driver/MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver/SQL Server/SQL Server Native Client 10.0/ODBC Driver 11 za SQL Server

Naziv baze podataka: možete ostaviti unaprijed definirani naziv ili promijeniti ako je to potrebno

Naziv hosta: naziv hosta ili IP adresa servera baze podataka

Port: koristi se za povezivanje sa serverom baze podataka

Korisničko ime/lozinka administratorskog računa za bazu podataka

Upotrijebite instancu s nazivom - ako upotrebljavate bazu podataka MS SQL, također možete odabrati potvrdni okvir Upotrijebi instancu s nazivom. To će vam omogućiti upotrebu prilagođene instance baze podataka, možete je postaviti u polju Naziv hosta u obliku HOSTNAME\DB_INSTANCE, na primjer: 192.168.0.10\ESMC7SQL . Za klasteriranu bazu podataka upotrijebite samo naziv klastera. Ako se ova opcija odabere, ne možete promijeniti koji će se port koristiti, sustav će se koristiti standardnim portovima koje odredi Microsoft.

details_hoverNAPOMENA

Kada odaberete potvrdni okvir Upotrijebi instancu s nazivom, možete povezati ESMC server i s MS SQL bazom podataka koja je instalirana na klasteru za prebacivanje u slučaju pogreške. U polje Naziv hosta unesite naziv klastera.

 

package_installation_db_connection

details_hoverNAPOMENA

ESMC server pohranjuje velike podatkovne pakete u bazu podataka pa morate konfigurirati MySQL za primanje velikih paketa da bi ESMC server radio ispravno.

U ovom se koraku provjerava veza s bazom podataka. Ako je veza ispravna, možete nastaviti sa sljedećim korakom.

7.Odaberite korisnika programa ESET Security Management Center koji ima pristup bazi podataka. Možete koristiti postojećeg korisnika ili podesiti postavke i stvoriti vlastitog.

8.Unesite lozinku za pristup web-konzoli.

package_installation_webconsole

9. ESET Security Management Center koristi certifikate za komunikaciju između klijenta i servera. Možete odabrati svoje certifikate ili server za vas može stvoriti nove.

10. Unesite informacije za sve certifikate i lozinku za izdavatelja certifikata. Obavezno upamtite lozinku.

11. Stvorit će se novi server u Certifikatu ravnopravnog računala pa ćete morati odrediti lozinku i za njega.

12. U sljedećem koraku odredite lozinku za Certifikate ravnopravnog računala za agent i proxy. Možete unijeti i dodatne informacije o certifikatima (što nije obavezno). Polje Lozinka izdavatelja možete ostaviti prazno, no ako unesete lozinku, obavezno je upamtite.

13. Program za podešavanje može izvršiti početni zadatak Sinkronizacija statičke grupe. Odaberite način (Nemoj sinkronizirati, Sinkroniziraj s mrežom u sustavu Windows, Sinkroniziraj sa servisom Active Directory) i kliknite Dalje.

14. Unesite ispravan licenčni ključ za ESMC sustav ili odaberite mogućnost Aktiviraj kasnije.

package_installation_activation

15. Prihvatite ili promijenite instalacijsku mapu za server i kliknite Dalje.

16. Kliknite Instaliraj da biste instalirali server.

details_hoverNAPOMENA

Kad završite instalaciju ESMC servera, možete instalirati i ESET Management agent na istom računalu (nije obvezno). Tako ćete moći upravljati i samim serverom na isti način kao što biste upravljali klijentskim računalom.