HTTP proxy Apache

Apache HTTP Proxy je proxy usluga koja se može koristiti za distribuciju nadogradnji klijentskim računalima. Apache HTTP Proxy obavlja istu ulogu kao i značajka mirror servera popularna u proizvodu ERA 5 i starijim verzijama.

Funkcije Apache HTTP proxyja

Funkcija

Proxy rješenje koje pruža ovu funkciju

Predmemoriranje preuzimanja i nadogradnji

Apache HTTP proxy ili drugo proxy rješenje

Predmemoriranje rezultata usluge ESET Dynamic Threat Defense

Samo konfigurirani Apache HTTP proxy

Replikacija komunikacije ESET Management agenata s ESMC serverom

Apache HTTP proxy ili drugo proxy rješenje

Funkcija predmemoriranja

Apache HTTP Proxypreuzimanje i spremanje u predmemoriju:

Nadogradnji modula detekcije

Zadataka aktivacije – komunikacija s aktivacijskim serverima i predmemoriranje zahtjeva za licencom

ESMC podataka repozitorija

Nadogradnji komponenata programa

Predmemorirani podaci distribuiraju se do krajnjih klijenata na mreži. Predmemoriranje može značajno smanjiti internetski promet na vašoj mreži

Za razliku od mirror alata koji preuzima sve dostupne podatke na ESET-ovim serverima za nadogradnju, Apache HTTP Proxy smanjuje mrežno opterećenje tako da preuzima samo podatke koje zatraže komponente programa ESMC ili ESET-ovi sigurnosni programi. Ako krajnji klijent zatraži nadogradnju, Apache HTTP Proxy preuzima je s ESET-ovih servera za nadogradnju, sprema nadogradnju u direktorij predmemorije i zatim je dostavlja pojedinom krajnjem klijentu. Ako drugi krajnji klijent zatraži istu nadogradnju, Apache HTTP Proxy dostavlja preuzeti sadržaj klijentu izravno iz predmemorije bez potrebe za dodatnim preuzimanjem s ESET-ovih servera za nadogradnju.

Predmemoriranje ESET-ova sigurnosnog programa

Postavke predmemoriranja ESET Management agenta i sigurnosnog programa nisu jednake. ESET Management agent može upravljati postavkama za ESET-ove sigurnosne programe na klijentskim uređajima. Možete postaviti proxy za ESET Endpoint Security na sljedeće načine:

lokalno iz GUI-ja

s ESMC web konzole pomoću pravila (preporučeni način upravljanja postavkama klijentskih uređaja)

Rezultati predmemoriranja od usluge ESET Dynamic Threat Defense

Apache HTTP proxy također može predmemorirati rezultate koje pruža usluga ESET Dynamic Threat Defense. Za predmemoriranje je potrebna posebna konfiguracija koja je uključena u Apache HTTP Proxy koji distribuira ESET. Preporučuje se predmemoriranje uz uslugu ESET Dynamic Threat Defense ako je moguće. Više pojedinosti potražite u dokumentaciji usluge.

Upotreba usluge Apache kao HTTP proxyja za komunikaciju između agenta i servera

Kada se ispravno konfigurira, Apache HTTP Proxy može se iskoristiti za prikupljanje i prosljeđivanje podataka iz komponenti programa ESMC na udaljenoj lokaciji – slično kao i proxy komponenta programa ERA 6.x. Može se upotrebljavati jedno proxy rješenje za predmemoriranje nadogradnji (preporučuje se Apache HTTP proxy), a drugo za komunikaciju između agenta i servera. Apache HTTP Proxy može se istovremeno upotrebljavati za obje funkcije, no to se ne preporučuje za mreže koje imaju više od 1000 klijentskih računala po proxy računalu.

(Komponenta ERA 6.x proxy nije kompatibilna s ESET Management agentima.) Pročitajte više o funkciji proxy.

Kako postaviti HTTP proxy

Da biste upotrebljavali proxy, u pravilima agenta mora biti postavljen naziv hosta HTTP proxyja (Napredne postavke > HTTP proxy). Možete upotrijebiti različite proxyje za predmemoriranje i prosljeđivanje. Pogledajte postavke pravila u nastavku:

Globalni proxy – upotrebljavat ćete jedno proxy rješenje za predmemoriranje preuzimanja i za prosljeđivanje komunikacije s agentom.

Drugačiji proxy po usluzi – upotrebljavat ćete zasebna proxy rješenja za predmemoriranje i prosljeđivanje komunikacije.

Apache HTTP proxy u infrastrukturi

Na sljedećem dijagramu prikazan je proxy server (Apache HTTP proxy) koji se upotrebljava za distribuiranje prometa na ESET-ovom cloudu svim komponentama programa ESMC i ESET-ovim sigurnosnim programima.

scheme_http_proxy_noRemoteLocation

details_hoverNAPOMENA

Koje su razlike između različitih proxyja?

scheme_http_proxy

validation-status-icon-warning VAŽNO

Da biste dodali drugi proxy servis na udaljenu lokaciju, možete upotrijebiti proxy lanac. Uzmite u obzir činjenicu da ESMC ne podržava proxy lanac kada je za proxyje potrebna autentikacija. Možete upotrijebiti svoje rješenje transparentnog web proxyja, no možda će biti potrebne dodatne konfiguracije osim onih koje su ovdje spomenute.

scheme_http_proxy_chaining

details_hoverNAPOMENA

Za izvanmrežne nadogradnje modula detekcije upotrebljavajte mirror alat umjesto Apache HTTP proxyja. Taj alat dostupan je za obje platforme (Windows i Linux).