Vraćanje baze podataka

Ova će funkcija zamijeniti vašu trenutačnu bazu podataka bazom podataka iz sigurnosne kopije.

icon_details_hoverNAPOMENA

Preporučujemo da napravite snimku virtualnog računala ili sigurnosnu kopiju trenutačne baze podataka. To je pričuvno rješenje u slučaju problema tijekom vraćanja.

Slijedite ove upute za vraćanje baze podataka:

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Vrati bazu podataka s pomoću tipki sa strelicama i zatim pritisnite Enter.

restore_db

validation-status-icon-warning VAŽNO

Prenesite era-backup.sql datoteku sigurnosne kopije koju želite vratiti u root mapu s pomoću upravitelja datoteka Webmin. Prebrisat će se ciljana datoteka era-backup.sql. Preskočite ovaj korak ako želite vratiti datoteku era-backup.sql koja se već nalazi u root mapi.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Nemojte pomiješati sigurnosne kopije različitih servera i različitih verzija servera. Upotrijebite samo datoteku era-backup.sql koja je sigurnosno kopirana na istom uređaju ESMC VA. Međutim, u jednom slučaju možete vratiti bazu podataka na drugi uređaj ESMC VA, no samo ako je nedavno instaliran i prije konfiguracije.

2.Možda će se od vas tražiti da unesete root lozinku za bazu podataka na početku postupka vraćanja baze podataka. Međutim, ako vraćate bazu podataka na upravo instalirani uređaj ESMC VA koji još nije konfiguriran, od vas se neće tražiti unos lozinke.

restore_db_02

Ovaj postupak može trajati između nekoliko sekunda i nekoliko sati ovisno o veličini vaše baze podataka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Uvijek provjerite pogreške na zaslonu. Ako postoje poruke pogreške, vraćanje baze podataka nije uspješno dovršeno. Probajte ponovno pokrenuti vraćanje baze podataka.