Povlačenje baze podataka s drugog servera

Ova vam funkcija omogućuje povlačenje ESMC baze podataka s postojećeg uređaja ESMC VA koji radi u vašoj infrastrukturi. Podržan je samo na ESMC serveru, ne i na drugim komponentama (MDM, ERA Proxy 6.x). To je praktično kada nadograđujete uređaj ERA VA na najnoviju verziju ili ako želite migrirati uređaj ESMC VA. Da biste proveli povlačenje baze podataka, slijedite ove korake:

1.Instalirajte novi uređaj ESMC VA, no nemojte ga još konfigurirati.

2.Otvorite konzolu virtualnog računala i dok ste na glavnom zaslonu, pritisnite Enter na tipkovnici da biste ušli u način za upravljanje novoinstaliranog uređaja ESMC VA.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Unesite eraadmin i dvaput pritisnite Enter da biste se prijavili.

pull_db_login

3.Odaberite Povlačenje baze podataka s drugog servera s pomoću tipki sa strelicama i pritisnite Enter.

pull_db

4.Unesite root lozinku za bazu podataka u daljinski uređaj ESMC VA s kojeg želite povući ESMC bazu podataka (vaš stari uređaj ESMC VA). Ako upotrebljavate samo jednu lozinku na starom uređaju ESMC VA, unesite je ovdje.

5.Unesite vezu s daljinskim uređajem ESMC VA (SSH) – unesite korisničko ime (root) i naziv hosta ili IP adresu starog uređaja ESMC VA u sljedećem formatu: root@IPadresa ili root@nazivhosta

6.Unesite da  ako dobijete upit o autentičnosti hosta – u suprotnome ignorirajte ovaj korak.

7.Unesite lozinku za virtualno računalo starog uređaja ESMC VA i pritisnite Enter.

pull_db_interactive

Prikazat će se poruka Baza podataka daljinskog ESMC servera sigurnosno je kopirana po završetku radnji sigurnosnog kopiranja.

icon_details_hoverNAPOMENA

Vrijeme potrebno za dovršavanje radnji sigurnosnog kopiranja i vraćanja razlikovat će se ovisno o veličini baze podataka.

8.Ponovno unesite lozinku za virtualno računalo starog uređaja ESMC VA. Možda će se od vas tražiti da unesete lozinku više puta tijekom kopiranja. To ovisi o tome koliko je dugo potrebno za kopiranje baze podataka, osobito ako je velika.

9.Pričekajte dok se baza podataka ne vrati.

10. Ako vršite nadogradnju, nakon uspješnog povlačenja ESMC baze podataka isključite stari uređaj ESMC VA da biste ga stavili van upotrebe. Međutim, preporučujemo da sačuvate stari uređaj ESMC VA dovoljno dugo kako biste provjerili radi li nova instanca ispravno, nakon čega možete izbrisati staru instancu.

validation-status-icon-warning VAŽNO

U slučaju migracije stari uređaj ESMC VA treba biti dostupan kako bi se pravilo o promjeni naziva hosta / IP adrese primijenilo na sva klijentska računala. U suprotnom se klijenti neće povezivati s novim uređajem ESMC VA, nego će se nastaviti pokušavati povezati sa starim.

Povlačenje baze podataka moguće je samo pri migraciji na noviju ili istu verziju ESMC servera. Tijekom postupka povlačenja nadograđuje se struktura baze podataka, ali taj postupak neće uspjeti pri povlačenju na stari server. Povlačenje baze podataka nije preporučeni način nadogradnje.  Preporučuje se nadogradnja putem zadatka Nadogradnja komponenti i, ako je to potrebno, povlačenje baze podataka na drugi server nakon uspješne nadogradnje.

11. Konfigurirajte novi uređaj: konfiguracija će se razlikovati ovisno o razlogu za migraciju, primjerice, u sljedećim slučajevima:

Nadogradnja – konfigurirajte novi virtualni uređaj potpuno isto kao prethodni uređaj ESMC VA.

Migracija – promijenite konfiguraciju kako bi odgovarala svojstvima nove domene ili mreže, primjerice, ako premjestite uređaj ESMC VA na drugu mrežu.

icon_details_hoverNAPOMENA

Provjerite jesu li svi podaci sačuvani, povezuju li se svi klijenti s novim serverom i ponaša li se uređaj ESMC VA na isti način kao prethodni.