Instalacija virtualnog uređaja (VA)

ESMC virtualni uređaj (ESMC VA) dostupan je za korisnike koji žele upotrebljavati program ESET Security Management Center u virtualiziranom okruženju. Osim toga, ESMC virtualni uređaj pojednostavljuje instalaciju programa ESET Security Management Center i brži je od korištenja cjelovitog instalacijskog programa ili instalacijskih paketa komponenti.

ESMC VA može se instalirati u većini virtualnih okruženja. Podržava nativne/hardverski izolirane (bare-metal) hipervizore (VMware vSphere/ESXi i Microsoft Hyper-V), kao i hostirane hipervizore koji se obično koriste u operacijskim sustavima radnih površina (VMware Workstation, VMware Player i Oracle VirtualBox). Potpun popis pogledajte u odjeljku Podržani hipervizori.

U ovom se priručniku detaljno opisuje postupak instalacije i upravljanja uređajem ESMC VA, uključujući njegove nove funkcije:

ESMC konzola za upravljanje virtualnim uređajem – riječ je o jednostavnom tekstualnom korisničkom sučelju (TUI) koje se temelji na glavnom izborniku. Sučelje će vam pomoći s tekstualnim naredbama tako što će tražiti da navedete vrijednosti kada je to potrebno. Čak i korisnici koji nemaju napredno iskustvo sa sustavom CentOS 7 ili drugim operacijskim sustavima Linux mogu se lako koristiti uređajem ESMC VA i upravljati njime. Važne funkcije uključuju sljedeće:

oPostavljanje statičke IP adrese – ručno navedite statičku IP adresu ako je DHCP server nije dodijelio vašem uređaju ESMC VA.

oPovlačenje baze podataka s drugog servera – ako trebate izvršiti nadogradnju ili migraciju uređaja ESMC VA.

oSigurnosno kopiranje i vraćanje ESMC baze podataka – ove su funkcije važne za strategiju oporavka od katastrofe i dostupne su u slučaju poteškoća s uređajem ESMC VA.

oVraćanje na tvorničke postavke – uređaj se vraća u instalirano stanje. To može biti korisno ako iskusite probleme s uređajem ESMC VA. Pripremite sigurnosnu kopiju baze podataka da biste izbjegli gubitak podataka.

Upravljačko sučelje Webmin – riječ je o web sučelju treće strane koje pojednostavljuje upravljanje sustavom Linux. Omogućuje vam jednostavno daljinsko upravljanje uređajem ESMC VA putem web preglednika s pomoću intuitivnog sučelja. Najvažniji moduli Webmina opisani su u ovom dokumentu.