Vraćanje na tvorničke postavke

Da biste vratili ESMC virtualni uređaj u izvorno stanje kao prilikom izvorne instalacije, možete upotrijebiti opciju Vraćanje na tvorničke postavke. Cjelokupna konfiguracija i postavke poništit će se i uklonit će se cijela ESMC baza podataka.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Preporučujemo vam da napravite sigurnosnu kopiju ESMC baze podataka prije pokretanja naredbe vraćanja na tvorničke postavke. Vaša će baza podataka biti prazna nakon što izvršite poništavanje.

Vraćanjem na tvorničke postavke vratit će se samo one postavke koje ste promijenili tijekom konfiguracije uređaja ESMC VA, a ostale će promjene i postavke ostati neizmijenjene. U rijetkim slučajevima vraćanjem na tvorničke postavke izvorno stanje virtualnog uređaja neće se vratiti u potpunosti. Ako imate poteškoća s uređajem ESMC VA, preporučujemo vam da instalirate novo računalo. Pratite korake da biste proveli nadogradnju/migraciju ili postupak oporavka od katastrofe.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Vraćanje na tvorničke postavke s pomoću tipki sa strelicama i pritisnite Enter.

factory_reset

2.Pritisnite Enter da biste pokrenuli vraćanje na tvorničke postavke uređaja ESMC VA ili, ako se predomislite, u ovom trenutku možete izići u izbornik pritiskom na Ctrl+C.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Kada se pokrene vraćanje na tvorničke postavke, ne upotrebljavajte Ctrl+C jer to može naštetiti vašem virtualnom uređaju.

factory_reset_02

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako se tijekom vraćanja na tvorničke postavke na zaslonu pojave bilo kakve poruke o pogrešci, pokušajte ponovno pokrenuti postupak poništavanja. Ako ponovno pokretanje vraćanja na tvorničke postavke ne pomogne ili ako niste sigurni je li pomoglo, preporučujemo vam da izvršite novu instalaciju. Možete pratiti iste korake navedene za nadogradnju/migraciju ili provesti postupak oporavka od katastrofe.

Popis radnji koje se izvršavaju tijekom vraćanja na tvorničke postavke:

ponovno postavljanje mrežne konfiguracije, svih lozinki i naziva hosta,

čišćenje alata Webmin, konfiguracijskih datoteka uređaja, paketa i dnevnika sustava,

uklanjanje svih podataka iz ESMC baze podataka,

poništavanje korisničke lozinke za ESMC bazu podataka.

Kada se ESMC VA ponovno pokrene, nalazit će se u izvornom stanju kao prilikom izvorne instalacije i moći ćete započeti s njegovom konfiguracijom od početka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Prilagođene promjene ili postavke koje nisu povezane s ESMC servisom ostat će neizmijenjene.