Preuzimanje ESMC virtualnog uređaja

ESMC virtualni uređaj dolazi kao datoteka OVA (Open Virtualization Appliance – uređaj za otvorenu virtualizaciju). Dostupno je u odjeljku za preuzimanje. Uređaj je dostupan u dva oblika, esmc_appliance.ova i esmc_vagenthost.ova.

Ako instalirate virtualni uređaj u okruženju Microsoft Hyper -V, upotrijebite datoteku esmc_appliance.vhd.zip umjesto datoteke OVA.

esmc_appliance.ova – sadrži više vrsta ESMC uređaja. Instalirajte tu datoteku i odaberite vrstu uređaja koji želite pokrenuti. Možete odabrati jednu od sljedećih vrsta uređaja:
ESMC Server – ESMC server koji će se pokrenuti na namjenskom virtualnom računalu. Sadrži i Rogue Detection Sensor.
ESMC MDM – komponenta koja služi samo za upravljanje mobilnim uređajima. Ako ne želite izlagati ESMC server, možete omogućiti pristup ESMC MDM virtualnom računalu putem interneta i tako upravljati mobilnim uređajima.

esmc_vagenthost.ova – u osnovi je samostalni ESMC VAgentHost uređaj. Jedina je razlika u odnosu na prethodno spomenutu vrstu ESMCVAgentHost virtualnog uređaja u tome što ova konfiguracija obuhvaća instalacijski postupak u stilu čarobnjaka za uporabu u sustavu vSphere/ESXi, pod uvjetom da ste povezani sa serverom vCenter, a ne izravno sa serverom ESXi.

Datoteka OVA predložak je koji sadrži funkcionalni operacijski sustav CentOS 7. Za instalaciju datoteke ESMC VA OVA pratite upute za hipervizor. Kada upotrebljavate esmc_appliance.ova, možete odabrati vrstu ESMC uređaja koju želite da virtualno računalo pokrene nakon instalacije. Nakon odabira vrste možete započeti s konfiguracijom ESMC virtualnog uređaja. Nakon što instalirate datoteku .ova , odaberite vrstu uređaja i konfigurirajte postavke za virtualni uređaj. Virtualni uređaj cjelovito je okruženje s programom ESET Security Management Center (ili nekom njegovom komponentom).

Prije početka instalacije provjerite jesu li zadovoljeni svi zahtjevi.

Kada dovršite postupak instalacije i konfiguracije, možete se povezati s ESMC serverom s pomoću ESMC web konzole i početi upotrebljavati ESET Security Management Center.

icon_details_hoverNAPOMENA

ESET isporučuje ESMC virtualne uređaje, ali nije odgovoran za podršku vašeg operacijskog sustava ili komponenti operacijskog sustava i njihovo održavanje. ESMC Virtualni uređaji namijenjeni su jednostavnijem korištenju i instalaciji te se isporučuju s javno dostupnim operacijskim sustavom koji sadrži i komponente koje ne pripadaju tvrtki ESET. Upravljanje tim komponentama i njihova nadogradnja isključiva su odgovornost korisnika ESMC virtualnog uređaja. Preporučujemo da redovito nadograđujete operacijski sustav radi sprečavanja sigurnosnih problema.