VMware Workstation/Player

Instalacija uređaja ESMC VA u okruženju VMware Workstation/Player

Preporučujemo korištenje najnovije verzije okruženja VMware Player. Postavite vezu za mrežni adapter na svojem virtualnom računalu na Premošteno ili NAT.

icon_details_hoverNAPOMENA

Prosljeđivanje portova mora se konfigurirati na virtualnom računalu kako bi se programu ESMC moglo pristupiti putem mreže.

1.Odaberite Datoteka > Instaliraj OVF predložak.

2.Idite do datoteke esmc_appliance.ova koju ste preuzeli s ESET-ove stranice i kliknite Otvori.

3.Unesite naziv i put do lokalnog spremišta za novo virtualno računalo i kliknite Uvezi.

4.Pročitajte i prihvatite Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika (EULA) ako se slažete.

5.Kada se uređaj instalira, uključite ga. Prikazat će se sljedeće informacije:

VA_first_time_config

Otvorite web preglednik i unesite IP adresu svoga nedavno instaliranog ESMC uređaja u adresnoj traci. Možete vidjeti IP adresu ispisanu u prozoru konzole (kao u gornjem prikazu). U prozoru će pisati „First time appliance configuration needs to be performed. Please connect using a web browser to:” (Potrebno je izvršiti prvu konfiguraciju uređaja. Povežite se putem web preglednika s:) https://[IP address]".

Sljedeći je korak konfiguriranje uređaja putem web sučelja.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Ako nemate DHCP server na mreži, morat ćete postaviti statičku IP adresu za uređaj ESMC VA putem konzole za upravljanje. Ako nema dodijeljene IP adrese, prikazat će se sljedeće informacije, a URL neće sadržavati IP adresu.

Ako nije dodijeljena IP adresa, DHCP server možda je neće moći dodijeliti. Provjerite postoje li slobodne IP adrese u podmreži u kojoj se VA nalazi.

VA_config_no_dhcp