Oracle VirtualBox

Instalacija uređaja ESMC VA u sustavu VirtualBox

Preporučujemo korištenje najnovije verzije sustava VirtualBox. Na virtualnom računalu postavite vezu za mrežni adapter na Bridged ili na NAT.

icon_details_hoverNAPOMENA

Prosljeđivanje portova mora se konfigurirati na virtualnom računalu kako bi se programu ESMC moglo pristupiti putem interneta (ako je potrebno).

1.Kliknite File i odaberite Import Appliance.

2.Kliknite Browse, idite na datoteku esmc_appliance.ova koju ste preuzeli sa stranice ESET.com i kliknite Open.

3.Kliknite Next.

4.Pregledajte postavke uređaja i kliknite Import.

5.Pročitajte i prihvatite Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika (EULA) ako se slažete s njime.

6.Kada uspješno instalirate uređaj ESMC VA, pokrenite ga. Prikazat će se sljedeće informacije:

VA_first_time_config

Otvorite web preglednik i unesite IP adresu svoga nedavno instaliranog ESMC uređaja u adresnoj traci. Možete vidjeti IP adresu ispisanu u prozoru konzole (kao u gornjem prikazu). U prozoru će pisati „First time appliance configuration needs to be performed. Please connect using a web browser to:” (Potrebno je izvršiti prvu konfiguraciju uređaja. Povežite se putem web preglednika s:) https://[IP address]".

Sljedeći je korak konfiguriranje uređaja putem web sučelja.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Ako nemate DHCP server na mreži, morat ćete postaviti statičku IP adresu za uređaj ESMC VA putem konzole za upravljanje. Ako nema dodijeljene IP adrese, prikazat će se sljedeće informacije, a URL neće sadržavati IP adresu.

Ako nije dodijeljena IP adresa, DHCP server možda je neće moći dodijeliti. Provjerite postoje li slobodne IP adrese u podmreži u kojoj se VA nalazi.

VA_config_no_dhcp