ESMC Serverski uređaj

Ovo je konfiguracijska stranica za ESMC serverski uređaj. Konfiguracija se sastoji od dvaju odjeljaka, Aplikacija i Svojstva umrežavanja. Ispunite sva obavezna polja (označena crveno). Po potrebi možete navesti dodatne konfiguracijske parametre.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ova vrsta ESMC virtualnog uređaja pokreće ESMC server na namjenskom virtualnom računalu. Ova se konfiguracija preporučuje za mreže i malih i velikih poduzeća.

Obavezna konfiguracijska polja za ESMC serverski uređaj:

Password – ova je lozinka važna jer će se upotrebljavati na virtualnom računalu, u ESMC bazi podataka, izdavatelju certifikata ESMC servera i ESMC web konzoli.

config_server_va

Iako to nije obavezno, preporučujemo da navedete dodatne parametre. Primjer su pojedinosti o domeni, kontroloru domene, korisnički podaci za administratorski račun domene itd. To je korisno za radnje domene, na primjer, sinkronizaciju.

enable_http_forward_proxy

Možete aktivirati i Apache HTTP proxy radi predmemoriranja aktualizacija. Odaberite potvrdni okvir pored Enable HTTP forward proxy za instalaciju Apache HTTP proxyja, stvorite i primijenite pravila (pod nazivom Upotreba HTTP Proxyja, primijenjena na grupu Sve) za sljedeće programe:

oESET Endpoint za Windows

oESET Endpoint za macOS (OS X) i Linux

oESET Management Agent

oESET File Security za Windows Server (V6+)

oESET Shared Local Cache
 

Pravilo aktivira HTTP proxy za primjenjive programe. Prema standardnim postavkama, host proxyja postavljen je da se nalazi na lokalnoj IP adresi ESMC servera, na portu 3128. Autorizacija je deaktivirana. Možete kopirati te postavke u druga pravila da biste postavili druge programe.

Upotrebom HTTP proxyja može se uštedjeti mnogo propusnosti veze na podacima preuzetim s interneta i poboljšati brzina preuzimanja za nadogradnje programa. Preporučujemo da označite potvrdni okvir pored Apache HTTP proxyja ako ćete upravljati s više od 37 računala putem ESMC sustava.

Ako želite, kasnije možete instalirati Apache HTTP proxy. Pojedinosti pogledajte u odjeljku ESMC virtualni uređaj – najčešća pitanja.

 

Svojstva umrežavanja

Pomaknite se prema dolje za postavljanje sljedećih svojstava mreže: IP adresa mreže, Maska mreže, Standardni gateway, DNS1, DNS2. Nijedno polje nije obavezno.

Pridruživanje ESMC virtualnog uređaja domeni

Možete konfigurirati uređaj ESMC VA za pokretanje u domeni tijekom početne konfiguracije. Sljedeće su postavke obavezne za upotrebu uređaja ESMC VA na domeni:

Windows workgroup – radna grupa ili NETBIOS naziv domene za ovaj server, na primjer DOMAIN.

Windows domain – domena za ovaj server, na primjer domain.com.

Windows domain controller – domenski kontroler za ovaj server. Unesite naziv potpuno kvalificirane domene ESMC servera (FQDN).

Windows domain administrator – račun koji se upotrebljava za pridruživanje domeni.

Windows Domain administrator password – administratorska lozinka koja se upotrebljava za pridruživanje domeni.

DNS1 – server naziva domene za ovo virtualno računalo. Unesite IP adresu domenskog kontrolera.

Pregledajte utvrđene konfiguracijske parametre. Provjerite ispravnost konfiguracije jer dodatne promjene konfiguracije nisu moguće.

Odaberite potvrdni okvir I accept the terms of End User License Agreement and Privacy Policy.

Kada kliknete Submit, prikazat će se sljedeće informacije:

va_server_config_after_submit

icon_details_hoverNAPOMENA

Nemojte osvježavati ovu stranicu u web pregledniku. Zatvorite karticu i idite na prozor ESMC VA konzole.

U prozoru konzole vašeg ESMC virtualnog uređaja prikazat će se informacije o statusu. Prikazat će se verzije ESMC komponenata, kao i naziv hosta, IP adresa i broj porta za ESMC server. Prikazat će se i adresa ESMC web konzole u formatu https://[naziv hosta] i https://[IP adresa].

va_server_console_window_configured

validation-status-icon-warning VAŽNO

Preporučujemo vam da stvorite snimku ili sigurnosnu kopiju virtualnog računala prije instalacije i povezivanja prvih ESET Management agenata.

U web preglednik unesite adresu ESMC web konzole (kao u gornjem prikazu) i prijavite se na ESMC web konzolu. Vaš naziv hosta i IP adresa vjerojatno će biti drukčiji. Gornji primjeri služe samo za ilustraciju. Kada se prijavite, možete početi upotrebljavati program ESET Security Management Center.