Sigurnosna kopija baze podataka

Sigurnosna kopija ključan je dio dobre strategije za oporavak od katastrofe. Uporabom funkcije Sigurnosno kopiranje baze podataka dobit ćete sigurnosnu kopiju ESMC baze podataka koja će se pohraniti u MySQL sigurnosnu datoteku s nazivom era-backup.sql u root mapi.

icon_details_hoverNAPOMENA

Alternativa sigurnosnoj kopiji baze podataka jest stvaranje snimki virtualnog računala. Tako će se sačuvati čitav uređaj ESMC VA, sve njegove postavke i ESMC baza podataka. No ako vratite snimku svog virtualnog računala, morate pokrenuti Poništavanje nakon vraćanja snimke.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Preporučujemo da redovito radite sigurnosnu kopiju ESMC baze podataka i da spremite datoteku sigurnosne kopije na vanjski medij za pohranu. To je važno jer ćete tako imati kopiju cijele ESMC baze podataka na drugom mjestu (umjesto lokalno na uređaju ESMC VA) u slučaju da dođe do katastrofe, na primjer, ako se uređaj ESMC VA ošteti, izbriše ili uništi na neki drugi način. Ako imate nedavnu sigurnosnu kopiju ESMC baze podataka, uređaj ESMC VA moći ćete vratiti u stanje u kojem je bio nedugo prije katastrofe. Za detaljni postupak pogledajte Oporavak od katastrofe uređaja ESMC VA.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Sigurnosno kopiranje baze podataka s pomoću tipki sa strelicama i zatim pritisnite Enter.

backup_db

2.Primit ćete upit za upisivanje root lozinke za bazu podataka prije nego što može započeti sigurnosno kopiranje baze podataka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako se ne sjećate root lozinke za bazu podataka, možete je promijeniti i ponovno pokrenuti sigurnosno kopiranje baze podataka.

backup_db_02

Ovaj postupak može trajati između nekoliko sekunda i nekoliko sati ovisno o veličini vaše baze podataka.

icon_details_hoverNAPOMENA

Uvijek provjerite pogreške na zaslonu. Ako postoje poruke o pogrešci, sigurnosno kopiranje baze podataka ne može se smatrati uspješno dovršenim. Pokušajte ponovno pokrenuti Sigurnosno kopiranje baze podataka.

Sigurnosnu kopiju baze podataka možete pronaći ovdje: /root/era-backup.sql

validation-status-icon-warning VAŽNO

Preuzmite datoteku sigurnosne kopije na sigurnu lokaciju uporabom Upravitelja datoteka Webmin.