Upotreba čarobnjaka za pokretanje

Kada se prvi put prijavite na web-konzolu, pojavit će se čarobnjak za pokretanje za ESET Security Management Center. Taj će vam čarobnjak pružiti osnovna objašnjenja o važnim odjeljcima ESMC web konzole, ESET Management agentu i sigurnosnim programima tvrtke ESET. Moći ćete pročitati o računalima, grupama, zadacima klijenta, pravilima i ESET Management agentu.

Zadnji korak čarobnjaka za pokretanje pod nazivom Instalacija pomoći će vam da stvorite paket cjelovitog instalacijskog programa (koji će uključivati ESET Management agent i ESET-ov sigurnosni program).

validation-status-icon-warning VAŽNO

Instalacijski paket ima format .exe datoteke i vrijedi samo za sustav Windows.

Ako se ne želite koristiti čarobnjakom, kliknite Zatvori čarobnjak za pokretanje. Otvorit će se ESMC web konzola. Čarobnjak se neće prikazati sljedeći put kada se prijavite na ESMC web konzolu. Čarobnjak za pokretanje možete vidjeti ponovno tako da kliknete information Pomoć > Čarobnjak za pokretanje.

Upotreba čarobnjaka nije obavezna. Možete stvoriti cjeloviti instalacijski program za agent klikom opcije Druge opcije za instalaciju u odjeljku Brzi linkovi.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Ako želite stvoriti instalacijski paket, vašem korisničkom računu mora biti dodijeljeno dopuštenje za instalaciju agenta. Ako korisnički račun nema to dopuštenje, čarobnjak za pokretanje prikazat će se bez koraka Instalacija, pa korisnik neće moći stvoriti instalacijski paket.

Slijedite korake u nastavku da biste stvorili paket instalacijskog programa:

1.Jezik – odaberite jezik za instalacijski program s padajućeg popisa podržanih jezika.

2.Program – odaberite instalacijsku datoteku ESET-ovog sigurnosnog programa s popisa. Ako odaberete verziju 6.3 ili stariju, automatska aktivacija programa neće funkcionirati. ESET-ov sigurnosni program verzije 6.4 ili novije automatski će se aktivirati tijekom instalacije.

details_hoverNAPOMENA

Ako ne vidite instalacijske datoteke za program, provjerite jeste li postavili repozitorij na AUTOSELECT u odjeljku Napredne postavke pod Postavke servera.

3.Odaberite potvrdni okvir Prihvaćam uvjete primjene Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika i prihvaćam Pravila privatnosti. Pogledajte odjeljak Upravljanje licencama ili Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika za više informacija.

4.Poništite odabir potvrdnog okvira Sudjelujte u programu za poboljšanje ESET-ovog programa ako se ne slažete sa slanjem izvješća o padu sustava i podacima o telemetriji ESET-u. Ako potvrdni okvir ostane odabran, podaci o telemetriji i izvješća o padu sustava slat će se ESET-u.

5.Odabir licence – licencu možete dodati uporabom jedne od metoda opisanih u odjeljku Upravljanje licencama. Ako već imate postojeće licence u odjeljku Upravljanje licencama, jednostavno odaberite licencu koja će se upotrijebiti za aktivaciju ESET-ovog sigurnosnog programa tijekom instalacije. Dodavanje/uklanjanje licenci dopušteno je samo administratoru čija je glavna grupa postavljena na Sve i koji ima dopuštenje za pisanje nad licencama u grupi Sve.

6.Ako odaberete potvrdni okvir Napredno, moći ćete odabrati certifikat agenta i prema potrebi unijeti pristupni izraz za certifikat. Na primjer, ako ste naveli pristupni izraz tijekom instalacije sustava ESMC ili ako upotrebljavate prilagođeni certifikat s pristupnim izrazom. U protivnom polje Pristupni izraz za certifikat ostavite prazno.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Pristupni izraz za certifikat ne smije sadržavati sljedeće znakove: " \ Ti znakovi uzrokuju kritične pogreške tijekom pokretanja agenta.

startup_installer

7.Kliknite Stvori instalacijski program i stvorit će se datoteke cjelovitog instalacijskog paketa za 32-bitni i 64-bitni operacijski sustav. Kliknite željenu verziju da biste je počeli preuzimati. Nakon dovršetka preuzimanja od vas će se tražiti da odaberete lokaciju na koju će se datoteka spremiti (npr. ESMC_Installer_x86_en_US.exe ili ESMC_Installer_x64_en_US.exe), kliknite Spremi datoteku.

8.Pokrenite datoteku cjelovitog instalacijskog paketa na klijentskom računalu. Detaljne upute potražite u cjelovitom čarobnjaku za agent.

details_hoverNAPOMENA

Nakon prve prijave na ESMC web konzolu, preporučujemo da pokrenete klijentski zadatak nadogradnje operacijskog sustava s računala na kojem je instaliran ESET Security Management Center.