Postavljanje novog certifikata ESMC servera

Certifikat vašeg ESMC servera stvara se tijekom instalacije i distribuira ESET Management agentima i ostalim komponentama kako bi se omogućila njihova komunikacija s ESMC serverom. Ako je potrebno, ESMC server možete konfigurirati da koristi drugi certifikat ravnopravnog računala. Možete koristiti certifikat ESMC servera (generiran automatski tijekom instalacije) ili Prilagođeni certifikat. Certifikat ESMC servera potreban je za sigurnu TLS vezu i autorizaciju. Certifikat servera koristi se kako bi se osiguralo da se ESET Management agenti i ESMC proxy serveri ne povezuju s neovlaštenim serverom. Kliknite Alati > Postavke servera da biste uredili postavke certifikata.

1.Kliknite Više > Postavke servera > proširite odjeljak Veza, odaberite Promijeni certifikat.

server_settings

2.Odaberite jednu od dvije vrste certifikata ravnopravnih računala:

Certifikat programa Security Management Center – kliknite stavku Otvori popis certifikata i odaberite certifikat koji želite koristiti.

Prilagođeni certifikat – potražite svoj prilagođeni certifikat. Ako je u tijeku migracija, odaberite izvezeni certifikat sa starog ESMC servera.

server_settings_custom_certf

3.Odaberite stavku Prilagođeni certifikat, odaberite datoteku .pfx s certifikatom ESMC servera koju ste izvezli sa starog servera pa kliknite U redu i Spremi.

4.Ponovno pokrenite servis ESMC servera, pogledajte članak u našoj bazi znanja.