Izvješća

Izvješća vam omogućuju pristup i filtriranje podataka iz baze podataka na praktičan način. Prozor izvješća sastoji se od dvije kartice:

Kategorije i predlošci – ovo je standardna kartica za odjeljak Izvješća. Uključuje pregled kategorija izvješća i predloške. Ovdje možete stvoriti nova izvješća i kategorije ili izvršiti druge radnje povezane s izvješćima.

Zakazana izvješća – ta kartica pruža pregled zakazanih izvješća, a ovdje možete i zakazati novo izvješće.

Izvješća se generiraju iz predložaka koji su kategorizirani prema vrsti izvješća. Izvješće se može odmah generirati ili se može zakazati da se generira kasnije. Da odmah generirate i prikažete izvješće, kliknite Generiraj odmah pored željenog predloška izvješća. Možete se koristiti unaprijed definiranim predlošcima izvješća s popisa Kategorije i predlošci ili stvoriti novi predložak izvješća s prilagođenim postavkama. Kliknite Novi predložak izvješća da biste otvorili čarobnjak za predloške izvješća i odredite prilagođene postavke za novo izvješće. Možete i stvoriti novu kategoriju izvješća (Nova kategorija) ili uvesti prethodno izvezene predloške izvješća (Uvezi predloške izvješća).

Traženje izvješća

Traka za pretraživanje nalazi se na vrhu stranice. Možete pretraživati nazive kategorije i predložaka, no ne i opise. Kliknite strelice pored trake za pretraživanje da biste smanjili ili proširili sve kategorije izvješća.

search_bar

Filtar pristupa grupi

Gumb za filtriranje pristupa grupi omogućuje korisnicima da odaberu statičku grupu i filtriraju prikazane objekte prema grupi u kojoj se nalaze.

access_group

Upotreba predložaka izvješća

Izaberite predložak izvješća i kliknite strelicu na pločici predloška izvješća. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

play_defaultStvori sada

Generirat će se izvješće i moći ćete pregledavati podatke.

download_default Preuzmi

Odaberite predložak izvješća, kliknite Preuzmi i odaberite format datoteke .pdf, .ps ili .csv (.csv je prikladan samo za tablične podatke). Stvorit će se i preuzeti izvješće.

schedule_default Raspored

Zakaži izvješćeotvorit će se prozor predložaka u kojem možete prilagoditi okidač rasporeda, regulaciju i isporuku izvješća. Sva zakazana izvješća možete pronaći na kartici Zakazana izvješća.

edit_default Uredi

Uredite postojeći predložak izvješća. Vrijede iste postavke i opcije kao za stvaranje novog predloška izvješća.

duplicate_default Udvostruči

Stvorite novo izvješće na temelju odabranog izvješća (za duplikat je potreban novi naziv).

delete_default Ukloni

U potpunosti uklanja odabrani predložak izvješća.

icon_export Izvezi

Predložak izvješća izvest će se u datoteku .dat.

Upotreba kategorija izvješća

Odaberite kategoriju izvješća i kliknite ikonu zupčanika gear_icon u desnom kutu kategorije. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

add_new_default Nova kategorija

Unesite Naziv da biste stvorili novu kategoriju predložaka izvješća.

add_new_default Novi predložak izvješća

Stvorite prilagođeni predložak izvješća.

delete_default Ukloni

U potpunosti uklonite odabranu kategoriju predložaka izvješća.

edit_default Uredi

Preimenujte postojeću kategoriju predložaka izvješća.

icon_export Izvezi

Kategorija predložaka izvješća i svi uključeni predlošci izvest će se u .datdatoteky. Kasnije možete uvesti kategoriju sa svim predlošcima klikom na opciju Uvezi predloške izvješća. To je korisno kada, na primjer, želite migrirati svoje prilagođene predloške izvješća na drugi ESMC server.

move_default Grupa pristupa

Premjestite kategoriju predložaka izvješća u drugu statičku grupu. Tako će joj moći pristupiti lokalni administrator ciljane grupe. Lokalni administrator ima puna prava pristupa u svojoj grupi.

 

validation-status-icon-warning VAŽNO

Funkcija Uvezi / icon_export Izvezi namijenjena je samo za uvoz i izvoz predložaka izvješća, a ne i stvarnog generiranog izvješća s podacima.

Dopuštenja za izvješća

Izvješća su statički objekti koji se nalaze u strukturi objekata u ESMC bazi podataka. Svaki novi predložak izvješća sprema se u osnovnu grupu korisnika koji ga je stvorio. Da biste mogli pristupiti izvješću, trebaju vam dopuštenja. Također vam trebaju dopuštenja za objekte koji se ispituju izvješćima. Primjerice, ako generirate izvješće Pregled statusa računala, prikazat će se samo podaci s računala na kojima imate dopuštenje za čitanje.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Čitanje – korisnik može prikazati predloške izvješća i njihove kategorije. Korisnik također može generirati izvješća na osnovi predložaka izvješća. Korisnik može čitati podatke s upravljačke ploče.

Upotreba – korisnik može izmijeniti svoju upravljačku ploču dostupnim predlošcima izvješća.

Pisanje – stvorite/izmijenite/uklonite predloške i njihove kategorije.

Svi standardni predlošci nalaze se u grupi Sve.