Uklanjanje računala iz upravljanja

Da biste uklonili uređaj iz upravljanja, kliknite Računala, odaberite uređaj i kliknite Ukloni. Prozor će prikazati korake koje je potrebno poduzeti za uklanjanje odabranog računala iz upravljanja.

remove_computer_from_management

validation-status-icon-warning VAŽNO

Kada nastavljate na sljedeći korak, provjerite jeste li uspješno završili prethodni korak. To je ključno za ispravno uklanjanje uređaja.

1.Postavke ponovnog postavljanja Endpointa – kliknite Upravljaj pravilima i uklonite sva primijenjena pravila kako bi se dopustilo lokalno upravljanje uređajem. Pogledajte Pravila za uklanjanje pravila u odjeljku Pravila. Ako se postavi lozinka za pristupanje podešavanju Endpoint programa, stvorite novo pravilo za uklanjanje lozinke (odaberite postavljanje lozinke, no nemojte unijeti lozinku).

2.Prekini upravljanje računalom – pokrenite zadatak Prekini upravljanje ili deinstalirajte ESET Management agent ili ESET-ov sigurnosni program lokalno na računalu. Time se obustavlja veza između računala i programa ESMC.

3.Ukloni računalo iz baze podataka – nakon što osigurate da se računalo više ne povezuje s programom ESMC, možete ga ukloniti s popisa upravljanih uređaja.