Kako upravljati Endpoint programima iz programaESET Security Management Center

Administrator može izvršavati različite zadatke iz ESMC web konzole da bi instalirao programe i kontrolirao klijentska računala. Slijedite linkove u nastavku da biste pročitali više o tim temama.

Instalacija ESET Management agenta i Endpoint sigurnosnih programa

ESET Security Management Center zahtijeva da ESET Management agent bude instaliran na svakom klijentskom računalu kojim se upravlja. ESET Management agent može se instalirati zajedno s Endpoint sigurnosnim programom s pomoću alata ESET Remote Deployment Tool ili cjelovitog instalacijskog programa. Preporučujemo da prije instalacije uvezete svoju licencu u program ESET Security Management Center da bi se mogla upotrebljavati za kasnije instalacije. Dostupne su dvije metode za instalaciju Endpoint programa:

Upotrijebite ESET Remote Deployment Tool ili cjeloviti instalacijski program da biste istovremeno instalirali Endpoint program i ESET Management agent.

Instalirajte ESET Endpoint program na klijente na koje ste već instalirali ESET Management agent s pomoću zadatka klijenta.
 

Upravljanje Endpoint sigurnosnim programom iz programa ESET Security Management Center

Svim se Endpoint sigurnosnim programima može upravljati iz ESMC web konzole. Za primjenu postavki na pojedinačna računala ili grupe upotrebljavaju se pravila. Na primjer, možete stvoriti pravilo da biste blokirali pristup određenim internetskim stranicama ili promijenili sve ostale postavke iz programa. Pravila se mogu spojiti, kao što je prikazano u ovom primjeru. Pravila koja se postave putem sustava ESMC ne može prebrisati korisnik na klijentskom računalu. Međutim, administrator može upotrijebiti funkciju nadjačavanja da bi privremeno omogućio korisniku izmjene na klijentskom računalu. Kada završite s izmjenama, možete od klijenta zatražiti završnu konfiguraciju i spremiti je kao novo pravilo.

Zadaci klijenta mogu se upotrebljavati i za upravljanje klijentima. Zadaci klijenta instaliraju se iz web konzole, a na klijentu ih pokreće ESET Management agent. Najčešći zadaci klijenta za Endpoint programe u sustavu Windows uključuju:

Nadogradi module (aktualizira se i baza podataka virusa)

Pokreni skeniranje na zahtjev

Pokreni prilagođenu naredbu

Zatraži konfiguraciju računala i programa

Izvještavanje o statusu računala i prijenos informacija od klijenta do programa ESET Security Management Center

Svako je klijentsko računalo povezano s programom ESET Security Management Center preko ESET Management agenta. Agent prijavljuje sve zatražene informacije o klijentskom računalu i njegovom softveru ESMC serveru. Veza između agenta i servera prema standardnoj postavci postavljena je na 1 minutu, no može se promijeniti u pravilu za ESET Management agent. Svi dnevnici iz Endpoint programa ili drugih ESET-ovih sigurnosnih programa šalju se ESMC serveru.

Informacije o instaliranim programima tvrtke ESET i druge osnovne informacije o operacijskom sustavu i statusu klijenta možete pronaći pod Računala. Odaberite klijent i kliknite Prikaži pojedinosti. U odjeljku gear_icon Konfiguracija u ovom prozoru korisnik može potražiti starije konfiguracije ili zatražiti trenutačnu konfiguraciju. U odjeljku SysInspector korisnik može zatražiti dnevnike (samo od računala sa sustavom Windows).

Web-konzola također vam omogućuje pristup popisu svih prijetnji (idite na Prijetnje) s klijentskih uređaja. Prijetnje s pojedinačnog uređaja možete vidjeti pod Računala. Odaberite klijent i kliknite Prikaži pojedinosti > Prijetnje i karantena. Ako klijentsko računalo pokreće ESET Enterprise Inspector, možete vidjeti i upravljati prijetnjama za Enterprise Inspector.

Možete stvarati prilagođena izvješća na zahtjev ili s pomoću planiranog zadatka da biste vidjeli podatke o klijentima na svojoj mreži. Unaprijed definirani predlošci izvješća pružaju brz način prikupljanja važnih podataka, a možete stvoriti i vlastite nove predloške. Primjeri izvješća uključuju skupne informacije o računalima, prijetnjama, karanteni i potrebnim nadogradnjama.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Korisnik se može koristiti samo predlošcima izvješća za koja ima dovoljna dopuštenja. Standardno se svi predlošci spremaju u grupu Sve. Izvješće može uključivati samo informacije o računalima i događajima koji su u rasponu dopuštenja tog korisnika. Čak i ako se predložak izvješća zajednički upotrebljava među više korisnika, izvješće svakog korisnika sadržavat će samo informacije o uređajima za koje taj korisnik ima dopuštenja. Više informacija o pravima pristupa potražite na popisu dopuštenja.